Novi štrajk u Zvezdi!

Radna zajednica na Marakani zahteva od čelnika kluba da im po hitnom postupku isplate zarade za bar tri meseca. Ako se ne ispune zahtevi, od utorka generalni štrajk.

Fudbal 22.08.2014 | 09:13
Novi štrajk u Zvezdi!

Ponovo kuva na Marakani. Zaposleni u Crvenoj zvezdi, njih oko 50 (članovi Radne zajednice, bez zaposlenih u sportskom sektoru), danas su na sat vremena obustavili rad nezadovoljni činjenicom da i pored upozorenja od pre dve sedmice nisu dobili deo zaostalih dugovanja. Oni su pored toga najavili da će u utorak stupiti u generalni štrajk i dovesti sve mašine (one koje služe za održavanje terena) ispred ulaza na Marakanu ukoliko ne dobiju bar tri od šest plata koliko im se u ovom trenutku duguje! Naime, kako saznaje MOZZART Sport, predstavnici jednog sindikata (u Zvezdi postoje dva sindikata, drugi nije štrajkovao) bili su više nego jasni u stavu da neće pristati na samo jedan ili dva lična dohotka.

Očigledno je da se pred Zvezdanom Terzićem i njegovim najbližim saradnicima nalazi još jedan veoma težak zadatak, o kojem će se raspravljati već na današnjoj sednici Upravnog odbora koja počinje u 18 časova.

Rukovodstvo crveno-belih već danima pokušava da reguliše obaveze prema bivšim igračima i izdejstvuje dobijanje licenci za ovoletošnja pojačanja. Na taj problem "nakalemilo" se i nezadovoljstvo Radne zajednice. Da podsetimo, predstavnici sindikata su nekoliko dana pre početka Superlige bili na sastanku kod Zvezdana Terzića i najavili obustavu rada. Ipak, oni su tada odustali od radikalnog poteza i dali rok upravi kluba od 15 dana da im donekle sanira dugovanja. Kako nije došlo do pomaka zaposleni su se danas u 15 časova okupili u klupskim prostorijama i obustavili rad na sat vremena.

Odgovorni iz Ljutice Bogdana moraće da pronađu sredstva do utorka kako bi se izbegli novi potresi, i to u trenutku kada je tim Nenada Lalatovića dobro startovao u novoj sezoni. Odnose na relaciji uprava - zaposleni dodatno otežava činjenica da u Crvenoj zvezdi ozbiljno planiraju sistematizaciju radnih mesta, odnosno značajno smanjenje broja zaposlenih.

Trenutno Zvezda na platnom spisku ima 220 radnika, a taj broj bi trebalo da se prepolovi. Generalni sekretar crveno-belih Zvezdan Terzić bio je prilično oštar prema zaposlenima prilikom najave štrajka od pre dve sedmice, istakavši da je "Zvezda u najtežoj situaciji od osnivanja, razvaljena, devastirana, na korak do gašenja", i dodavši: "Ako se mi iznutra ne stegnemo, kako ćemo rešiti probleme?"

Komentari / 0

Ostavite komentar