Требиње: Запослити борачку популацију

Представници електроенергетског сектора и Борачке организације Требиње поново су се састали како би разговарали о запошљавању социјално угрожених чланова породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и бораца прве категорије.

Република Српска 21.08.2014 | 20:41
Требиње: Запослити борачку популацију

У Борачкој организацији Требиње поново су имали само ријечи хвале за електроенергетски сектор у који је ове године запослено 28 социјално најугроженијих припадника борачке категорије, док су поновили да са Градском управом и даље имају доста лошу комуникацију.

То што су чланови њихових ужих породица добили посао у предузећима система Електропривреде кажу нема никакве везе са захвалницама електронергетском сектору, а не смета им ни то што 20 година од краја рата још увијек говоре хвала када им неко додијели једно радно мјесто.
 
“Што се тиче чланова руководства, а све се своди на то, запослена је моја кћерка и запослен је син Пера Мишељића, предсједника Борачке организације. Мислим, да имају приоритет узумијаћи у обзир мој и његов ратни пут, узимајући у обзир чланове породице", каже Васо Колак, предсједник РВИ Требиње

Далибор Даковић, предсједник Одбора породица погинулих, несталих и заробљених каже да Градска управа може и мора више помоћи борачким катогоријама.

“Највише помоћи што се тиче запослења и свега осталог имали смо од електронергетског сектора, на иницијативу која се проводи у цијелој држави од предсједника и премијерке. Градска управа је дала, хајмо рећи, свој скроман допринос, а далеко од тога да неможе више. Може и требало би да нам дају више у том погледу, али свакоме ко нам запосли једног човјека, једно дјете палог борца или било каква средства ми увијек кажемо хвала”, истакао је Даковић.
 
Представници „ХЕТ-а“ и „Електрипривреде“, високопозиционирани чланови требињског СНСД-а послије састанка у Борачкој организацији из ко зна којих разлога нису жељели да дају било какве изјаве, а нису ни покушали објаснити одакле ту чланови њихове странке који апсолутно немају никаве везе са електроенергетским сектором.

На другој страни, Даковић тврди да политика нема никакве везе са овом проблематиком, бар што се тиче Одбора породица погинулих, несталих и заробљених.

“Постоји служба и човјек који обављају разговоре са људима из све три категорије. Немамо ја конкретно за свој одбор могу рећи да нема никакве приче о политици”, тврди Даковић.
 
Представници Борачке организације захвалили су се и Хидролектранама на Требишњици за донацију од 13.000 марака из добити, која ће бити подјељена најугрожењим породицама заробљених, несталих, погинулих и ратних војних инвалида града Требиња.


(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

21.08.2014 19:04

Ето какви смо ми људи. Вјероватно су из СНСД-а израчунали које породице имају највише чланова са правом гласа па њих запослили. Рећи хвала ономе који је за вријеме и послије рата био профитер и лопов крајње је цинично за "малог" човјека. Каже хвала ономе који је покрао преко 1,7 милиона док је он рескирао главу (ако јесте) Мизерија. Због оваквих су борци, инвалиди и породице погинулих овдје гдје јесу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херц

21.08.2014 19:16

БОРС у Требињу је срамота нас бораца. Пар људи кији гледају само свој лични интерес воде то удружење. Толико и бољих и заслужних војника и официра има Требиње да је ово постало више смијешно.Какав је то јадни БОРС када је дозволио да им један генерал живи на ивици преживљавања док они све своје запослише и покрадоше.

ОДГОВОРИТЕ