Trebinje: Zaposliti boračku populaciju

Predstavnici elektroenergetskog sektora i Boračke organizacije Trebinje ponovo su se sastali kako bi razgovarali o zapošljavanju socijalno ugroženih članova porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i boraca prve kategorije.

Republika Srpska 21.08.2014 | 20:41
Trebinje: Zaposliti boračku populaciju

U Boračkoj organizaciji Trebinje ponovo su imali samo riječi hvale za elektroenergetski sektor u koji je ove godine zaposleno 28 socijalno najugroženijih pripadnika boračke kategorije, dok su ponovili da sa Gradskom upravom i dalje imaju dosta lošu komunikaciju.

To što su članovi njihovih užih porodica dobili posao u preduzećima sistema Elektroprivrede kažu nema nikakve veze sa zahvalnicama elektronergetskom sektoru, a ne smeta im ni to što 20 godina od kraja rata još uvijek govore hvala kada im neko dodijeli jedno radno mjesto.
 
“Što se tiče članova rukovodstva, a sve se svodi na to, zaposlena je moja kćerka i zaposlen je sin Pera Mišeljića, predsjednika Boračke organizacije. Mislim, da imaju prioritet uzumijaći u obzir moj i njegov ratni put, uzimajući u obzir članove porodice", kaže Vaso Kolak, predsjednik RVI Trebinje

Dalibor Daković, predsjednik Odbora porodica poginulih, nestalih i zarobljenih kaže da Gradska uprava može i mora više pomoći boračkim katogorijama.

“Najviše pomoći što se tiče zaposlenja i svega ostalog imali smo od elektronergetskog sektora, na inicijativu koja se provodi u cijeloj državi od predsjednika i premijerke. Gradska uprava je dala, hajmo reći, svoj skroman doprinos, a daleko od toga da nemože više. Može i trebalo bi da nam daju više u tom pogledu, ali svakome ko nam zaposli jednog čovjeka, jedno djete palog borca ili bilo kakva sredstva mi uvijek kažemo hvala”, istakao je Daković.
 
Predstavnici „HET-a“ i „Elektriprivrede“, visokopozicionirani članovi trebinjskog SNSD-a poslije sastanka u Boračkoj organizaciji iz ko zna kojih razloga nisu željeli da daju bilo kakve izjave, a nisu ni pokušali objasniti odakle tu članovi njihove stranke koji apsolutno nemaju nikave veze sa elektroenergetskim sektorom.

Na drugoj strani, Daković tvrdi da politika nema nikakve veze sa ovom problematikom, bar što se tiče Odbora porodica poginulih, nestalih i zarobljenih.

“Postoji služba i čovjek koji obavljaju razgovore sa ljudima iz sve tri kategorije. Nemamo ja konkretno za svoj odbor mogu reći da nema nikakve priče o politici”, tvrdi Daković.
 
Predstavnici Boračke organizacije zahvalili su se i Hidrolektranama na Trebišnjici za donaciju od 13.000 maraka iz dobiti, koja će biti podjeljena najugroženjim porodicama zarobljenih, nestalih, poginulih i ratnih vojnih invalida grada Trebinja.


(BN TV)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

21.08.2014 19:04

Eto kakvi smo mi ljudi. Vjerovatno su iz SNSD-a izračunali koje porodice imaju najviše članova sa pravom glasa pa njih zaposlili. Reći hvala onome koji je za vrijeme i poslije rata bio profiter i lopov krajnje je cinično za "malog" čovjeka. Kaže hvala onome koji je pokrao preko 1,7 miliona dok je on reskirao glavu (ako jeste) Mizerija. Zbog ovakvih su borci, invalidi i porodice poginulih ovdje gdje jesu.

ODGOVORITE
Name

herc

21.08.2014 19:16

BORS u Trebinju je sramota nas boraca. Par ljudi kiji gledaju samo svoj lični interes vode to udruženje. Toliko i boljih i zaslužnih vojnika i oficira ima Trebinje da je ovo postalo više smiješno.Kakav je to jadni BORS kada je dozvolio da im jedan general živi na ivici preživljavanja dok oni sve svoje zaposliše i pokradoše.

ODGOVORITE