Очистите јетру на природан начин

Јетра је један од најважнијих органа јер она прерађује све токсине које унесемо у организам. Како бисте били здрави, морате њу одржавати здравом, а природна детоксикација је најбољи избор.

Здравље 21.08.2014 | 18:31
Очистите јетру на природан начин

Јетра је један од најбитнијиг органа јер чисти наше тело од токсина. Због тога морате да знате како да је одржавате здравом јер од њеног здравља зависи и ваше целокупно здравље.

Требало би да пијете бар два литра воде дневно, да дишете дубоко, да сте опуштени. Требало би и да се три минута туширате топлом, а одмах затим тридесет секунди хладном водом јер то поспешује крвни притисак и обавља мали детокс. Осим ових малих савета, пажљиво прочитајте какву храну би требало да конзумирате како би на природан начин одржавали јетру здравом.

Топла вода са лимуном
Одличан начин за детокс. Ово би требало да вам постане рутина, да сваког јутра попијетемало топле воде са лимуном. Не, није у питању лимунада и зато немојте додавати шећер или било шта друго.

Бели лук
Додајте мало белог лука при кувању, или исецкајте једну главицу у порцију салате. Бели лук је одличан јер активира ензиме и јетрин природни штит.

Зелени чај
Он испира и чисти јетру од токсина, штити од закрчења, а овај орган је уз зелени чају пуној функцији.

Авокадо
Јапански научници су открили да авокадо садржи једињења која јетру штите од оштећења.

Першун
Ово можете додати скоро свим јелима, а уклања тешке метале чиме се знатно олакшава рад јетре.

Куркума
Ако за природну детоксикацију одаберете куркуму, одлично сте одабрали јер она не само да штити, већ и поспешује регенерацију ћелија јетре.

Коментари / 0

Оставите коментар