Амери 'убили' Доминиканце!

Селекција САД на пријатељском мечу против Доминиканске Републике у Њујорку потврдила да ће "сејати страх" на Мундобаскету.

Кошарка 21.08.2014 | 16:15
Амери 'убили' Доминиканце!

Кошаркашка репрезентација САД одиграла је егзибициони меч против Доминикане у Медисон Сквер Гардену - али у буквалном смислу.
Екипа Мајка Кжижевског славила је са 105:62 (28:17, 25:14, 27:14, 25:17) и демонстрирала да ће на Светском првенству у Шпанији опет бити први фаворит за златну медаљу.

Упркос "монструозној" игри селектор САД имао је разлога и за бригу, будући да је Дерек Роуз преседео на клупи. У питању је ситнија повреда колена, а играч Чикага рекао је да се причувао јер се много истрошио током претходне сезоне, али да ће сигурно бити спреман за други пријатељски сусрет против Доминиканске Републике, који је заказан за петак.

Најефикаснији у победничком тиму били су Руди Геј, који је накнадно позван у национални тим, и Демар Дерозан са по 13 поена, док је поен мање постигао Џејмс Харден.

У редовима Доминикане истакао се бек Хјустона Франсиско Гарсија са 14 поена, а у игру није улазио члан Атланте Ал Хофорд, који се опоравља од повреде.

Селектор Кжижевски на Мундобаскету неће моћи да рачуна на Кевина Дурента, који је отказао наступ у Шпанији због жеље да се одмори и повређеног Пола Џорџа, док су се пре њих захвалили на позиву и Блејк Грифин, Кевин Лав, Ламаркус Олдриџ и Кавај Ленард.

Репрезентација САД у Шпанији брани титулу светског првака и играће у групи Ц управо са Доминиканском Републиком, Турском, Финском, Новим Зеландом и Украјином.

Светско првенство игра се од 30. августа до 14. септембра.

Коментари / 0

Оставите коментар