Партизан за част, за образ...за све!

Једини представник Србије у Европи Партизан игра вечерас против Нефчија из Азербејџана (20:15х), први меч плеј-офа за пласман у групну фазу Лиге Европе.

Фудбал 21.08.2014 | 17:00
Партизан за част, за образ...за све!

Ово је црно-белима пети меч у Европи овог лета, а у претходна четири су остварили по две победе (ХБ Торсхавн) и два ремија (Лудогорец).

Највећи азербејџански клуб је до двомеча са Партизаном стигао елиминисавши у претходна два кола квалификација Копер и Чихуру. Нефчи је оба дуела добијао победама у гостима, славио је 2:0 у Словенији, а 3:2 у Грузији.

Партизан и Нефчи су били ривали у Европи пре две године. Тада су у групној фази ЛЕ одиграли два меча без победника, у Београду је било 0:0, а у Бакуу 1:1.

"Пред сваку важну утакмицу говоримо о јединству црно-белих, великој армији навијача и погону који покреће наш тим. Те речи нису без основа и не изговарамо их тек тако. Кад год нам је били тешко показивали смо највећу снагу. Када су други мислили да ћемо одустати ми смо били још сложнији и јачи. Ми ћемо изаћи на терен као један, са једним циљем, са једном жељом, а Ви нам покажите јединство на трибинама", поручио је навијачима пред овај меч капитен Партизана Саша Илић.

Партизан у двомеч са Нефчијем улази након најубедљивијег старта домаћег првенства у последњих 12 година, са две победе гол разликом 7:2.

"У серији смо добрих резултата, иако смо испали из Лиге шампиона, због гола у гостима. Био би својеврстан подвиг улазак у групну фазу Лиге Европе. Једини смо српски клуб у Европи, а тако је било и претходних година. Нефтчи заслужује респект, имају доста квалитетних странаца, али наш циљ је улазак у Лигу Европе. Желим победу, без примљеног гола", рекао је уочи меча тренер црно-белих Марко Николић.

Нефчи не блиста у Азербејџану као претходних година, а ову сезону је почео убедљивим поразом са 3:0, након чега је остварио минималну победу голом из пенала.

"Поштујемо Партизан као велики и познат тим, познајемо га добро, иако је од пре две године потпуно променио тим. Ми смо се потрудили да погледамо два меча са Лудогорецом и мислим да смо стекли увид у вредности Партизана. Искрено се надам да неће моћи да нас изненаде. Сматрам да ће се победник знати тек после реванша у Бакуу, а одлучиће нијансе. Верујем да ће српски љубитељи фудбала уживати у игри оба тима, па нека победи бољи. Даћемо све од себе да забележимо позитиван резултат", рекао је тренер Нефчија Бујукага Хаџијев.

Тим из Бакуа се значајно појачао неколико дана пред гостовање у Београду, у Нефчи се вратио најбољи стрелац тима из сезоне када је био ривал Партизану у Европи, Чилеанац Николас Каналес.

"Још пре мечева са Лудогорецом екипа се носила са додатним теретом како мора да се пласира у следећу фазу квалификација за Лигу шампиона. То се није догодило и сада не желимо да упаднемо у исту замку. Знамо колико вреди и где је опасан Нефчи, али знамо колико може и Партизан. Надам се да ћемо успешно прескочити ту препореку и зато је важно да у четвртак увече имамо подршку навијача. Више је него очигледно колико су нас носили на реваншу против Бугара где нам је требао само гол више за велику радост", рекао је голман Партизана Милан Лукач.

Црно-бели су пред меч добили важне вести од управе, која је испунила обећање након недавног штрајка играча и обезбедила новац за исплату дуговања.

Дуел Партизана и Нефчија на програм је вечерас на стадиону Партизана у Хумској 1 од 20:15 часова.

ЛЕ, плеј-оф, први мечеви:
17:00 Актобе – Легија
17:00 Астана – Виљареал
17:30 Динамо Москва – Омонија Никозија
18:00 АЕЛ – Тотенхем
18:00 Карабаг – Твенте
18:00 ХЈК Хелсинки – Рапид
18:00 Рух – Металист
18:40 ПСВ – Шахтјор Солигорск
19:00 Динамо Минск – Национал
19:00 Елфсборг – Рио Аве
19:00 Карабукспор – Сент Етјен
19:15 Петролул – Динамо Загреб
19:30 Аполон – Локомотива Москва
19:40 Јанг Бојс – Дебрецин
19:45 Зарја – Фејенорд
20:00 Зволе – Спарта
20:00 Панатинаикос – Митјиланд
20:00 Трабзон – Ростов
20:05 Зибру – ПАОК
20:15 Астерас – Макаби
20:15 Грасхоперс – Клуб Бриж
20:15 Партизан – Нефчи
20:15 Спартак Трнава – Цирих
20:30 Локерен – Хал Сити
20:30 Олимпик Лион – Астра
20:30 Сплит – Торино
20:30 Реал Сосиједад – Краснодар
20:45 Сарајево – Борусија Менхенгладбах
21:15 Ријека – Шериф

среда:
Дњепар – Хајдук 2:1
Стјернан – Интер 0:3

Коментари / 0

Оставите коментар