Partizan za čast, za obraz...za sve!

Jedini predstavnik Srbije u Evropi Partizan igra večeras protiv Nefčija iz Azerbejdžana (20:15h), prvi meč plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Fudbal 21.08.2014 | 17:00
Partizan za čast, za obraz...za sve!

Ovo je crno-belima peti meč u Evropi ovog leta, a u prethodna četiri su ostvarili po dve pobede (HB Torshavn) i dva remija (Ludogorec).

Najveći azerbejdžanski klub je do dvomeča sa Partizanom stigao eliminisavši u prethodna dva kola kvalifikacija Koper i Čihuru. Nefči je oba duela dobijao pobedama u gostima, slavio je 2:0 u Sloveniji, a 3:2 u Gruziji.

Partizan i Nefči su bili rivali u Evropi pre dve godine. Tada su u grupnoj fazi LE odigrali dva meča bez pobednika, u Beogradu je bilo 0:0, a u Bakuu 1:1.

"Pred svaku važnu utakmicu govorimo o jedinstvu crno-belih, velikoj armiji navijača i pogonu koji pokreće naš tim. Te reči nisu bez osnova i ne izgovaramo ih tek tako. Kad god nam je bili teško pokazivali smo najveću snagu. Kada su drugi mislili da ćemo odustati mi smo bili još složniji i jači. Mi ćemo izaći na teren kao jedan, sa jednim ciljem, sa jednom željom, a Vi nam pokažite jedinstvo na tribinama", poručio je navijačima pred ovaj meč kapiten Partizana Saša Ilić.

Partizan u dvomeč sa Nefčijem ulazi nakon najubedljivijeg starta domaćeg prvenstva u poslednjih 12 godina, sa dve pobede gol razlikom 7:2.

"U seriji smo dobrih rezultata, iako smo ispali iz Lige šampiona, zbog gola u gostima. Bio bi svojevrstan podvig ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Jedini smo srpski klub u Evropi, a tako je bilo i prethodnih godina. Neftči zaslužuje respekt, imaju dosta kvalitetnih stranaca, ali naš cilj je ulazak u Ligu Evrope. Želim pobedu, bez primljenog gola", rekao je uoči meča trener crno-belih Marko Nikolić.

Nefči ne blista u Azerbejdžanu kao prethodnih godina, a ovu sezonu je počeo ubedljivim porazom sa 3:0, nakon čega je ostvario minimalnu pobedu golom iz penala.

"Poštujemo Partizan kao veliki i poznat tim, poznajemo ga dobro, iako je od pre dve godine potpuno promenio tim. Mi smo se potrudili da pogledamo dva meča sa Ludogorecom i mislim da smo stekli uvid u vrednosti Partizana. Iskreno se nadam da neće moći da nas iznenade. Smatram da će se pobednik znati tek posle revanša u Bakuu, a odlučiće nijanse. Verujem da će srpski ljubitelji fudbala uživati u igri oba tima, pa neka pobedi bolji. Daćemo sve od sebe da zabeležimo pozitivan rezultat", rekao je trener Nefčija Bujukaga Hadžijev.

Tim iz Bakua se značajno pojačao nekoliko dana pred gostovanje u Beogradu, u Nefči se vratio najbolji strelac tima iz sezone kada je bio rival Partizanu u Evropi, Čileanac Nikolas Kanales.

"Još pre mečeva sa Ludogorecom ekipa se nosila sa dodatnim teretom kako mora da se plasira u sledeću fazu kvalifikacija za Ligu šampiona. To se nije dogodilo i sada ne želimo da upadnemo u istu zamku. Znamo koliko vredi i gde je opasan Nefči, ali znamo koliko može i Partizan. Nadam se da ćemo uspešno preskočiti tu preporeku i zato je važno da u četvrtak uveče imamo podršku navijača. Više je nego očigledno koliko su nas nosili na revanšu protiv Bugara gde nam je trebao samo gol više za veliku radost", rekao je golman Partizana Milan Lukač.

Crno-beli su pred meč dobili važne vesti od uprave, koja je ispunila obećanje nakon nedavnog štrajka igrača i obezbedila novac za isplatu dugovanja.

Duel Partizana i Nefčija na program je večeras na stadionu Partizana u Humskoj 1 od 20:15 časova.

LE, plej-of, prvi mečevi:
17:00 Aktobe – Legija
17:00 Astana – Viljareal
17:30 Dinamo Moskva – Omonija Nikozija
18:00 AEL – Totenhem
18:00 Karabag – Tvente
18:00 HJK Helsinki – Rapid
18:00 Ruh – Metalist
18:40 PSV – Šahtjor Soligorsk
19:00 Dinamo Minsk – Nacional
19:00 Elfsborg – Rio Ave
19:00 Karabukspor – Sent Etjen
19:15 Petrolul – Dinamo Zagreb
19:30 Apolon – Lokomotiva Moskva
19:40 Jang Bojs – Debrecin
19:45 Zarja – Fejenord
20:00 Zvole – Sparta
20:00 Panatinaikos – Mitjiland
20:00 Trabzon – Rostov
20:05 Zibru – PAOK
20:15 Asteras – Makabi
20:15 Grashopers – Klub Briž
20:15 Partizan – Nefči
20:15 Spartak Trnava – Cirih
20:30 Lokeren – Hal Siti
20:30 Olimpik Lion – Astra
20:30 Split – Torino
20:30 Real Sosijedad – Krasnodar
20:45 Sarajevo – Borusija Menhengladbah
21:15 Rijeka – Šerif

sreda:
Dnjepar – Hajduk 2:1
Stjernan – Inter 0:3

Komentari / 0

Ostavite komentar