Ђорђевић: Медаља на СП као Хималаји!

Када Тони Паркер буде завршавао каријеру, сигуран сам да ће рећи да му је најдража титула првака Европе са Француском, упркос НБА трофејима. Ово прво је страст, емоција, а ово друго посао, каже Ђорђевић.

Кошарка 21.08.2014 | 13:30
Ђорђевић: Медаља на СП као Хималаји!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић изјавио је данас да би пласман у полуфинале предстојећег шампионата света био успех, а да би освајање медаље било велико као Монт Еверест.

Он је оценио да је домаћин Шпанија највећи фаворит за златну медаљу, али да ће се све ипак најбоље видети на терену.

"Говорио сам то и пре три месеца када се није знало да ће се селекција САД сусрести са отказима и повредама кључних играча. Све је организовано тако да Шпанија титулом крунише силазак са сцене једне велике генерације у којој су Гасол, Наваро, Калдерон, Рејес... Али, не признајем да је било ко бољи пре утакмице. Уосталом, терен никада не лаже", рекао је Ђорђевић у интервјуу за НИН.

Он је додао да је неодазивање играча у репрезентацију које је претходних година узело маха резултат страха од неуспеха и додао да у репрезентативној кошарци, и на европском и на светском нивоу, влада неписано правило да само медаље крунишу праве величине.

"Када Тони Паркер буде завршавао каријеру, сигуран сам да ће рећи да му је најдража титула првака Европе са Француском, упркос бројним НБА трофејима са Сан Антонијом. Ово прво је страст, емоција, а ово друго посао. Исто могу да кажем за себе и многе моје колеге који су освојили титулу са репрезентацијом", казао је Ђорђевић.

Светско првенство у Шпанији одржаће се од 30. августа до 14. септембра, а Србија ће играти у групи А у Гранади са домаћином Шпанијом, Француском, Бразилом, Египтом и Ираном.

Коментари / 0

Оставите коментар