Шпановићева данас у Стокхолму за трон

Најбоља српска атлетичарка покушаће у Стокхолму да преузме лидерску позицију од Тиане Бартолете, која јој бежи свега један бод.

Остали спортови 21.08.2014 | 12:30
Шпановићева данас у Стокхолму за трон

На северу континента одржава се претпоследње надметање у елитној лиги, а велико финале на програму је 28. августа у Цириху. На оба стадиона је српска рекордерка имала доста успеха. Прошле године је сјајну форму са планетарног шампионата искористила да тријумфује у Стокхолму скоком од 6,64 центиметара. Потом је на „Лецигрунду“ била трећа и тако завршила као четврта у генералном пласману.

- Сребрном медаљом на Европском првенству нисам завршила своју мисију ове године - причала је Ивана после Шампионата Старог континента. - Очекују ме још два митинга Дијамантске лиге на којима ћу пробати да поправим лични и државни рекорд, али и да скочим седам метара.

Шпановићева није имала много времена за одмор, јер је од изузетно напорног финала ЕП прошло само осам дана. Али, најбоља представница ове дисциплине у претходних годину дана жели тријумфално да заврши сезону.

Наша најбоља атлетичарка ни после Цириха неће паковати кофере за летовање, јер је добила позив да брани боје Европе на Континенталном купу у Маракешу, 14. и 15. септембра. На истом такмичењу учествоваће и Татјана Јелача, вицешампионка Европе у бацању копља.

ПЛАСМАН У 2014.
1. Тиана Бартолета (САД) 8
2. Ивана Шпановић (Србија) 7
3. Елоиз Лесур (Франсуцка) 5
4. Блесинг Окагбаре (Нигерија) 4
5. Шара Проктор (В. Британија) 3
6. Катарина Џ. Томпсон (В. Брит) 2
7. Дарија Клишина (Русија) 2
8. Бритни Рис (САД) 2
9. Фунми Џимох (САД) 1
10. Состин Могуенара (Нем.) 1

НАПОМЕНА: Атлетичарка, земља и бодови.

Коментари / 0

Оставите коментар