Španovićeva danas u Stokholmu za tron

Najbolja srpska atletičarka pokušaće u Stokholmu da preuzme lidersku poziciju od Tiane Bartolete, koja joj beži svega jedan bod.

Ostali sportovi 21.08.2014 | 12:30
Španovićeva danas u Stokholmu za tron

Na severu kontinenta održava se pretposlednje nadmetanje u elitnoj ligi, a veliko finale na programu je 28. avgusta u Cirihu. Na oba stadiona je srpska rekorderka imala dosta uspeha. Prošle godine je sjajnu formu sa planetarnog šampionata iskoristila da trijumfuje u Stokholmu skokom od 6,64 centimetara. Potom je na „Lecigrundu“ bila treća i tako završila kao četvrta u generalnom plasmanu.

- Srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu nisam završila svoju misiju ove godine - pričala je Ivana posle Šampionata Starog kontinenta. - Očekuju me još dva mitinga Dijamantske lige na kojima ću probati da popravim lični i državni rekord, ali i da skočim sedam metara.

Španovićeva nije imala mnogo vremena za odmor, jer je od izuzetno napornog finala EP prošlo samo osam dana. Ali, najbolja predstavnica ove discipline u prethodnih godinu dana želi trijumfalno da završi sezonu.

Naša najbolja atletičarka ni posle Ciriha neće pakovati kofere za letovanje, jer je dobila poziv da brani boje Evrope na Kontinentalnom kupu u Marakešu, 14. i 15. septembra. Na istom takmičenju učestvovaće i Tatjana Jelača, vicešampionka Evrope u bacanju koplja.

PLASMAN U 2014.
1. Tiana Bartoleta (SAD) 8
2. Ivana Španović (Srbija) 7
3. Eloiz Lesur (Fransucka) 5
4. Blesing Okagbare (Nigerija) 4
5. Šara Proktor (V. Britanija) 3
6. Katarina Dž. Tompson (V. Brit) 2
7. Darija Klišina (Rusija) 2
8. Britni Ris (SAD) 2
9. Funmi Džimoh (SAD) 1
10. Sostin Moguenara (Nem.) 1

NAPOMENA: Atletičarka, zemlja i bodovi.

Komentari / 0

Ostavite komentar