Адвокат не да играче младој селекцији!

Селектор Србије је преломио да квартет младих асова - Лазар Марковић, Александар Митровић, Матија Настасић и Милош Јојић - остану у А селекцији.

Фудбал 21.08.2014 | 10:15
Адвокат не да играче младој селекцији!

Коцка је бачена, рекао је Цезар кад је прешао реку Рубикон, а чини се да је и селектор Србије Дик Адвокат ставио пенкало у џеп и решио да против Француске 7. септембра на располагању има најјачи састав. Иако тек сутра шаље позивнице странцима, холандски стручњак је преломио да квартет младих асова - Лазар Марковић, Александар Митровић, Матија Настасић и Милош Јојић - остану у А селекцији, а да се селектор „орлића“ Радован Ћурчић за квалификационе дуеле са Италијом (5.09) и Ирском (9.09) ослони на преостале снаге из прилично широког круга од тридесетак играча.

С обзиром на то да ће 3. септембра поделити екипу на два дела и одиграти један меч затвореног типа унутар селекције, Адвокат планира да позове и неколико играча више како би их кроз тренинге што боље упознао. За холандског стручњака и његове сараднике Берта ван Лингена и Жељка Петровића нема непознаница, базу коју је оформио Синиша Михајловић, а водио Љубинко Друловић на америчку турнеју остаће и код њих.

Група од 20 фудбалера на коју се рачуна чине: голмани: Владимир Стојковић (Макаби Хаифа), Жељко Бркић (Удинезе), затим Антонио Рукавина (Виљареал), Душан Баста (Лацио), Бранислав Ивановић (Челси), Матија Настасић и Александар Коларов (Манчестер сити), Немања Пејчиновић (Локомотима М.), Ненад Томовић (Фиорентина) вероватно и Душко Тошић (Генчлербирлиги). Невен Суботић се вратио на терен, али је питање хоће ли бити позван јер је тражио „одмор од репрезентације“.

У везном реду су сигурни Немања Гудељ (АЗ), Немања Матић (Челси), Радосав Петровић (Генчлербирлиги), Зоран Тошић (ЦСКА), Милош Јојић (Борусија Д), Душан Тадић (Саутемптон), а у нападу Лазар Марковић (Ливерпул), Александар Митровић (Андерлехт), Филип Ђорђевић (Лацио) и Драган Мрђа (Омија).

На списку могу да се нађу Дарко Лазовић (Црвена звезда), талентовани омладинац Партизана Андрија Живковић, али још неко од бројних интернационалаца уколико Адвокат процени да задовољавају његове критеријуме.

Селектор младе селекције Радован Ћурчић пред последња два квалификациона дуела, а недостаје му победа за пласман у бараж, највише проблема има у одбрани. Кад су веза и напад у питању ту има и Ђуричића, Костића, Ђурђевића, Ковачевића, Бранешца... Проблем је настао због картона Петковића и Витаса, који је уз то и повређен.

Ћурчић ће имати, када су штопери у питању, на располагању Спајића, Ћосића и Ћирковића, а у алтернативи може да рачуна и на омладинце Бабића (Војводина) и Јовановића (Црвена звезда).

Коментари / 0

Оставите коментар