Advokat ne da igrače mladoj selekciji!

Selektor Srbije je prelomio da kvartet mladih asova - Lazar Marković, Aleksandar Mitrović, Matija Nastasić i Miloš Jojić - ostanu u A selekciji.

Fudbal 21.08.2014 | 10:15
Advokat ne da igrače mladoj selekciji!

Kocka je bačena, rekao je Cezar kad je prešao reku Rubikon, a čini se da je i selektor Srbije Dik Advokat stavio penkalo u džep i rešio da protiv Francuske 7. septembra na raspolaganju ima najjači sastav. Iako tek sutra šalje pozivnice strancima, holandski stručnjak je prelomio da kvartet mladih asova - Lazar Marković, Aleksandar Mitrović, Matija Nastasić i Miloš Jojić - ostanu u A selekciji, a da se selektor „orlića“ Radovan Ćurčić za kvalifikacione duele sa Italijom (5.09) i Irskom (9.09) osloni na preostale snage iz prilično širokog kruga od tridesetak igrača.

S obzirom na to da će 3. septembra podeliti ekipu na dva dela i odigrati jedan meč zatvorenog tipa unutar selekcije, Advokat planira da pozove i nekoliko igrača više kako bi ih kroz treninge što bolje upoznao. Za holandskog stručnjaka i njegove saradnike Berta van Lingena i Željka Petrovića nema nepoznanica, bazu koju je oformio Siniša Mihajlović, a vodio Ljubinko Drulović na američku turneju ostaće i kod njih.

Grupa od 20 fudbalera na koju se računa čine: golmani: Vladimir Stojković (Makabi Haifa), Željko Brkić (Udineze), zatim Antonio Rukavina (Viljareal), Dušan Basta (Lacio), Branislav Ivanović (Čelsi), Matija Nastasić i Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Nemanja Pejčinović (Lokomotima M.), Nenad Tomović (Fiorentina) verovatno i Duško Tošić (Genčlerbirligi). Neven Subotić se vratio na teren, ali je pitanje hoće li biti pozvan jer je tražio „odmor od reprezentacije“.

U veznom redu su sigurni Nemanja Gudelj (AZ), Nemanja Matić (Čelsi), Radosav Petrović (Genčlerbirligi), Zoran Tošić (CSKA), Miloš Jojić (Borusija D), Dušan Tadić (Sautempton), a u napadu Lazar Marković (Liverpul), Aleksandar Mitrović (Anderleht), Filip Đorđević (Lacio) i Dragan Mrđa (Omija).

Na spisku mogu da se nađu Darko Lazović (Crvena zvezda), talentovani omladinac Partizana Andrija Živković, ali još neko od brojnih internacionalaca ukoliko Advokat proceni da zadovoljavaju njegove kriterijume.

Selektor mlade selekcije Radovan Ćurčić pred poslednja dva kvalifikaciona duela, a nedostaje mu pobeda za plasman u baraž, najviše problema ima u odbrani. Kad su veza i napad u pitanju tu ima i Đuričića, Kostića, Đurđevića, Kovačevića, Branešca... Problem je nastao zbog kartona Petkovića i Vitasa, koji je uz to i povređen.

Ćurčić će imati, kada su štoperi u pitanju, na raspolaganju Spajića, Ćosića i Ćirkovića, a u alternativi može da računa i na omladince Babića (Vojvodina) i Jovanovića (Crvena zvezda).

Komentari / 0

Ostavite komentar