Терзић: Нема панике у Звезди!

Највећу обавезу имамо према Раду и на томе радимо, споразум је направљен, каже в.д. генсек Звезде и верује да ће се до 31. августа решити примаран проблем.

Фудбал 21.08.2014 | 10:00
Терзић: Нема панике у Звезди!

Шансе да Црвена звезда реши спорна дуговања и региструје појачања до утакмице с Војводином сведене су на теорију. Ипак, постоји могућност да се до краја седмице отклони највећа препрека кроз реализацију споразума с Радом. Међу повериоцима који чекају исплату су и бивши играчи Филип Младеновић, Александар Пантић и Александар Кировски, али не и Душко Тошић, што је потврдио в.д. генералног секретара црвено-белих Звездан Терзић.

- С некима смо успели да се договоримо, с некима не, али не бих о именима. С Тошићем немамо проблем, дуг према њему нико не спори, али он не улази у лиценцирање за ову сезону. Највећу обавезу имамо према Раду и на томе радимо, споразум је направљен и ради се на релизацији. Надам се да ћемо то решити до петка - каже Терзић.

Наглашавајући да управа клуба има не само професионалну, већ и моралну обавезу да измири дуговања и омогући играчима које је довела да буду регистровани и играју, први оперативац Црвене звезде рекао је и да има пуно поверење у играчки кадар који је на располагању.

- Верујемо у момке који су победили прве две утакмице. Не хвата нас паника, али то нас не амнестира од обавезе да решимо проблем. Циљ нам је да то завршимо до 31. августа и то ћемо и урадити.

Један од начина да се реши горући проблем је да се до краја прелазног рока прода неко од играча, пре свих Дарко Лазовић.

- Има интересовања за наше играче, за Лазовића је највеће. Ако он оде, спремамо му замену, да је доведемо. Исти случај ће бити и уколико нас Милијаш буде напустио - најављује Терзић могући долазак још нових играча.

Потенцијално нови проблем могао би да створи одлазак Нејца Печника, којег италијански медији повезују с Каљаријем.

- То је стара прича. Разговарао сам с Печником чим сам прочитао вест. Рекао ми је да је постојала опција с Каљаријем, али пре месец и по. Од тада му се нико није јављао, вратио се у Звезду и нема контакте с њима. Што се тиче Печниковог уговора, он има 28 година и имамо џентлменски договор да му у случају понуде која решава његову егзистенцију нећемо правити проблем - објаснио је Терзић.

У Звезди велике наде полажу у Луку Јовића и желе максимално да се посвете развоју талентованог тинејџера.

- Разговарао сам с њим и трудићу се да то радим бар једном недељно. На основу крвне групе, биће му одређена исхрана, иде код нутриционисте, па код психолога. Велики је потенцијал, али има само 16 и по година и наша обавеза је да се бавимо његовим развојем. Рекао сам му да мора да научи да живи и игра под притиском, да покаже да је од правог материјала, као што је некада урадио Пижон Петровић, када је са 17 година играо против Реала пред 100.000 људи. Зашто Јовић не би био нови Пижон - констатује Терзић.

Сенегалац Мамаду Мбођ је одушевио и Терзића.

- Мој укус је задовољио после првог тренинга и мислим да има квалитет за Звезду. Али, треба да проценимо да ли смо претрпани на позицији штопера, јер их имамо четворицу. И Луковић тренира, то је још отворена прича и моја жеља је да дође јер би Звезда била јача. Опет, треба да „извагамо“ шта је стратешки најбоље, јер бисмо с њим затворили простор Јовановићу, а то важи и за Мбођа, али за њега постоји варијанта да оде на позајмицу. Не бих га се лако одрекао.

Коментари / 0

Оставите коментар