Terzić: Nema panike u Zvezdi!

Najveću obavezu imamo prema Radu i na tome radimo, sporazum je napravljen, kaže v.d. gensek Zvezde i veruje da će se do 31. avgusta rešiti primaran problem.

Fudbal 21.08.2014 | 10:00
Terzić: Nema panike u Zvezdi!

Šanse da Crvena zvezda reši sporna dugovanja i registruje pojačanja do utakmice s Vojvodinom svedene su na teoriju. Ipak, postoji mogućnost da se do kraja sedmice otkloni najveća prepreka kroz realizaciju sporazuma s Radom. Među poveriocima koji čekaju isplatu su i bivši igrači Filip Mladenović, Aleksandar Pantić i Aleksandar Kirovski, ali ne i Duško Tošić, što je potvrdio v.d. generalnog sekretara crveno-belih Zvezdan Terzić.

- S nekima smo uspeli da se dogovorimo, s nekima ne, ali ne bih o imenima. S Tošićem nemamo problem, dug prema njemu niko ne spori, ali on ne ulazi u licenciranje za ovu sezonu. Najveću obavezu imamo prema Radu i na tome radimo, sporazum je napravljen i radi se na relizaciji. Nadam se da ćemo to rešiti do petka - kaže Terzić.

Naglašavajući da uprava kluba ima ne samo profesionalnu, već i moralnu obavezu da izmiri dugovanja i omogući igračima koje je dovela da budu registrovani i igraju, prvi operativac Crvene zvezde rekao je i da ima puno poverenje u igrački kadar koji je na raspolaganju.

- Verujemo u momke koji su pobedili prve dve utakmice. Ne hvata nas panika, ali to nas ne amnestira od obaveze da rešimo problem. Cilj nam je da to završimo do 31. avgusta i to ćemo i uraditi.

Jedan od načina da se reši gorući problem je da se do kraja prelaznog roka proda neko od igrača, pre svih Darko Lazović.

- Ima interesovanja za naše igrače, za Lazovića je najveće. Ako on ode, spremamo mu zamenu, da je dovedemo. Isti slučaj će biti i ukoliko nas Milijaš bude napustio - najavljuje Terzić mogući dolazak još novih igrača.

Potencijalno novi problem mogao bi da stvori odlazak Nejca Pečnika, kojeg italijanski mediji povezuju s Kaljarijem.

- To je stara priča. Razgovarao sam s Pečnikom čim sam pročitao vest. Rekao mi je da je postojala opcija s Kaljarijem, ali pre mesec i po. Od tada mu se niko nije javljao, vratio se u Zvezdu i nema kontakte s njima. Što se tiče Pečnikovog ugovora, on ima 28 godina i imamo džentlmenski dogovor da mu u slučaju ponude koja rešava njegovu egzistenciju nećemo praviti problem - objasnio je Terzić.

U Zvezdi velike nade polažu u Luku Jovića i žele maksimalno da se posvete razvoju talentovanog tinejdžera.

- Razgovarao sam s njim i trudiću se da to radim bar jednom nedeljno. Na osnovu krvne grupe, biće mu određena ishrana, ide kod nutricioniste, pa kod psihologa. Veliki je potencijal, ali ima samo 16 i po godina i naša obaveza je da se bavimo njegovim razvojem. Rekao sam mu da mora da nauči da živi i igra pod pritiskom, da pokaže da je od pravog materijala, kao što je nekada uradio Pižon Petrović, kada je sa 17 godina igrao protiv Reala pred 100.000 ljudi. Zašto Jović ne bi bio novi Pižon - konstatuje Terzić.

Senegalac Mamadu Mbođ je oduševio i Terzića.

- Moj ukus je zadovoljio posle prvog treninga i mislim da ima kvalitet za Zvezdu. Ali, treba da procenimo da li smo pretrpani na poziciji štopera, jer ih imamo četvoricu. I Luković trenira, to je još otvorena priča i moja želja je da dođe jer bi Zvezda bila jača. Opet, treba da „izvagamo“ šta je strateški najbolje, jer bismo s njim zatvorili prostor Jovanoviću, a to važi i za Mbođa, ali za njega postoji varijanta da ode na pozajmicu. Ne bih ga se lako odrekao.

Komentari / 0

Ostavite komentar