Звијезде бирају пре ЕК, него ЕЛ?!

Излог Европске кошарке је Евролига. То је такмичење које сви желе да играју и да освоје. Такође, то је такмичење које навијачи жељно ишчекују да гледају.

Кошарка 21.08.2014 | 08:15
Звијезде бирају пре ЕК, него ЕЛ?!

Да ли постоји шанса да се то промени? Да. Евролига ће бити највеће такмичење, али чини се да Еврокуп ове има све више познатијих имена.

Последњи трансфер који је подигао прашину је бивши НБА играч 25-годишњи Ентони Рендолф, које је потписао за Локомотиву Кубан, која је довела и бившег плејмејкера Бајерна Малколма Дилејнија.

Са друге стране екипа Химкија се такође појачала довођењем Тајриса Рајса, МВП-јем Фајнал фора прошле сезоне, као и бившим играчем Партизана Жофрија Ловерња.

'Фантстична четворка' нису једини играчи који ће заблистати у Еврокупу. Ту су Дерик Браун и Ричард Хендрикс из Кубана, и звезде Химкија Пол Дејвис и Марко Поповић.

Много Евролигашких тимова је желело да у својим редовима види Малкома Дилејнија, али Американац је све изненадио потписивањем за Локомотиву Кубан.

Јасно је да је новац један од пресудних фактора због чега играчи бирају Еврокуп пре Евролиге, али да ли је и једини?

"Играо сам добро за Бајерн, напредовао сам и достигао евролигашки ниво. Желео сам да останем у Европи и одем у клуб који ме највише жели", изјавио је Дилејни за портал Еурохоопс.

На питање да ли се плаши нивоа игре у Еврокупу Дилејни је рекао: "Не. Еврокуп ће бити конкурентно такмичење. Мислим да ће ниво игре бити висок. На пример Химки и још седам тимова који се нису квалификовали за Евролигу суи веома добре екипе. Не гледам разлике, једино ми је игра битна. Сви обраћају пажњу на имена, али ја желим успех. Прелазак у Локомотиву је најбоље за мене", закључио је Американац који је на крају призано да је Евролига боља на папиру.

На Дилејнију, Ловерњу, Рајсу и Рендолфу је да докажу да је разлика између Евролиге и Еврокупа све мања и мања...

Коментари / 0

Оставите коментар