Zvijezde biraju pre EK, nego EL?!

Izlog Evropske košarke je Evroliga. To je takmičenje koje svi žele da igraju i da osvoje. Takođe, to je takmičenje koje navijači željno iščekuju da gledaju.

Košarka 21.08.2014 | 08:15
Zvijezde biraju pre EK, nego EL?!

Da li postoji šansa da se to promeni? Da. Evroliga će biti najveće takmičenje, ali čini se da Evrokup ove ima sve više poznatijih imena.

Poslednji transfer koji je podigao prašinu je bivši NBA igrač 25-godišnji Entoni Rendolf, koje je potpisao za Lokomotivu Kuban, koja je dovela i bivšeg plejmejkera Bajerna Malkolma Dilejnija.

Sa druge strane ekipa Himkija se takođe pojačala dovođenjem Tajrisa Rajsa, MVP-jem Fajnal fora prošle sezone, kao i bivšim igračem Partizana Žofrija Lovernja.

'Fantstična četvorka' nisu jedini igrači koji će zablistati u Evrokupu. Tu su Derik Braun i Ričard Hendriks iz Kubana, i zvezde Himkija Pol Dejvis i Marko Popović.

Mnogo Evroligaških timova je želelo da u svojim redovima vidi Malkoma Dilejnija, ali Amerikanac je sve iznenadio potpisivanjem za Lokomotivu Kuban.

Jasno je da je novac jedan od presudnih faktora zbog čega igrači biraju Evrokup pre Evrolige, ali da li je i jedini?

"Igrao sam dobro za Bajern, napredovao sam i dostigao evroligaški nivo. Želeo sam da ostanem u Evropi i odem u klub koji me najviše želi", izjavio je Dilejni za portal Eurohoops.

Na pitanje da li se plaši nivoa igre u Evrokupu Dilejni je rekao: "Ne. Evrokup će biti konkurentno takmičenje. Mislim da će nivo igre biti visok. Na primer Himki i još sedam timova koji se nisu kvalifikovali za Evroligu sui veoma dobre ekipe. Ne gledam razlike, jedino mi je igra bitna. Svi obraćaju pažnju na imena, ali ja želim uspeh. Prelazak u Lokomotivu je najbolje za mene", zaključio je Amerikanac koji je na kraju prizano da je Evroliga bolja na papiru.

Na Dilejniju, Lovernju, Rajsu i Rendolfu je da dokažu da je razlika između Evrolige i Evrokupa sve manja i manja...

Komentari / 0

Ostavite komentar