Армстронг: Натјерали ме да признам!

Осрамоћени амерички бициклиста Ленс Армстронг је признао да је једини разлог зашто је рекао истину о свом допингу то што је био натеран да то учини.

Остали спортови 21.08.2014 | 00:30
Армстронг: Натјерали ме да признам!

У интервјуу за ЦНН, Армстронг, који је због допинга остао без свих седам титула освојених на трци Тур д’Франс, истакао је да је само због истрајне истраге Антидопинг агенције САД одлучио да коначно признање.

Армстронг је, иначе, годинама негирао да је користио допинг, да би коначно признао у јануару прошле године у интервјуу Опри Винфри.

“Када једном кажете ‘не’, морате да наставите то да радите. Да није било федералне истраге, вероватно бих наставио да говорим ‘не’”, рекао је Армстронг.

Бивши амерички бициклиста истакао је да планира да објави књигу у којој ће описати целу своју историју допинга, од самих супстанци до тога шта је све радио да би заташкао трагове и дискредитовао оне који су покушали да објаве истину.

“У књизи неће бити никаквог с****а. Потпуно сам посвећен томе да откријем. и, не кривим никога што ће речи да не верују некоме ко је причао с****а десет година. Та књига мора да буде потпуно транспарентна. Потребан ми је прасак, да све буде јавно и да сви то упију. И, боље да то урадим пре, него касније. То мора да буде права књига, са правим тоном и без с****а”, истакао је Армстронг.

Армстронг је док је био активан објавио две књиге – “Није све у бициклу, мој повратак у живот” и “Свака секунда је важна” у којима је описао своју борбу са раком, као и своје прве титуле на Туру, али је изричито негирао допинг.

“Сам сам донео своје одлуке и ја треба да сносим последице. Нећу никога кривити. Многи људи су кривили све, али је то глупост. Нико ме није терао да радим то, тако да нећу никада рећи да то није моја кривица. Истина је да заиста кривим само себе”, нагласио је Армстронг.

Упркос томе што је разочарао многе, Армстронг каже да води добар живот, а да му једине поруке мржње стижу преко интернета.

“Живимо у таквом времену, да људи имају велики број начин да вам пошаљу најгнусније поруке које можете да замислити, али ви треба да читате само оне које ће вам помоћи да пронађете свој мир. Али, мој живот је позитиван. Нико ме не вређа, то ми се ниједном није десило и то ме је изненадило. Наравно, деси ми се да осетим да неко жели нешто да ми каже, али се то није десило до сада”, рекао је Армстронг.

Коментари / 0

Оставите коментар