Милинко Пантић о мечу: Партизан - Нефчи

Нефчи није атрактиван, али је незгодан ривал - тврди Милинко Пантић, доскорашњи тренер Бакуа, који је ривала Партизана прошле сезоне два пута савладао.

Фудбал 20.08.2014 | 22:45
Милинко Пантић о мечу: Партизан - Нефчи

Некадашњи ас Атлетико Мадрида и црно-белих каже за "Блиц" да је Нефчи незгодан у прекиду.

- На скок иду високи дефанзивци Јунузаде и Кардосо. Прекиде изводе Абдулајев и Флавињо. Абдулајев игра по десном боку, изразити је левак, Флавињо је искусан, уме да постигне гол.

Посебна прича је голман Стаменковић.

- Он им је 70-80 посто екипе. Прошле године је био најбољи играч лиге. Као трећи бек је, покрива простор, утрчава као камиказа, скида зицере. Не што је наш, али кад загусти ту је да спаси.

Партизан би требало да тражи шансу по левом боку Нефчија.

- Бразилац Бертући игра у стилу Роберта Карлоса у нападу, али је слаб позади, оставља много простора. Ја сам са Бакуом градио тактику на њему и на спремности моје екипе. Газили смо их трчањем. Падају после 60. минута, немају дисциплину у игри и то би требало Партизан да искористи.

Пантић је упознат са ситуацијом у Партизану.

- Трагедија је да је Партизан пао на те гране. Против Лудогореца у Београду су се мучили сами са собом, није се видео осмех, задовољство, па је онда и Трајковић направио глупост. Са десет играча дисали су на шкрге. Играчи и стручни штаб улажу надљудске напоре да се мотивишу. Знам како је то, у Бакуу осам месеци нисмо примили плату - завршио је Пантић.

Пантић даје још један савет колеги Николићу.
- Битне су утакмице против Копра и Чикуре. Анализирање два првенствена меча губљење је времена, јер је Нефчи то одрађивао. Њима је пласман у Европи све и да нису прошли Словенце, била би велика фрка у клубу. Мислим и да је добро што је Партизан домаћин у првом мечу.

Коментари / 0

Оставите коментар