Milinko Pantić o meču: Partizan - Nefči

Nefči nije atraktivan, ali je nezgodan rival - tvrdi Milinko Pantić, doskorašnji trener Bakua, koji je rivala Partizana prošle sezone dva puta savladao.

Fudbal 20.08.2014 | 22:45
Milinko Pantić o meču: Partizan - Nefči

Nekadašnji as Atletiko Madrida i crno-belih kaže za "Blic" da je Nefči nezgodan u prekidu.

- Na skok idu visoki defanzivci Junuzade i Kardoso. Prekide izvode Abdulajev i Flavinjo. Abdulajev igra po desnom boku, izraziti je levak, Flavinjo je iskusan, ume da postigne gol.

Posebna priča je golman Stamenković.

- On im je 70-80 posto ekipe. Prošle godine je bio najbolji igrač lige. Kao treći bek je, pokriva prostor, utrčava kao kamikaza, skida zicere. Ne što je naš, ali kad zagusti tu je da spasi.

Partizan bi trebalo da traži šansu po levom boku Nefčija.

- Brazilac Bertući igra u stilu Roberta Karlosa u napadu, ali je slab pozadi, ostavlja mnogo prostora. Ja sam sa Bakuom gradio taktiku na njemu i na spremnosti moje ekipe. Gazili smo ih trčanjem. Padaju posle 60. minuta, nemaju disciplinu u igri i to bi trebalo Partizan da iskoristi.

Pantić je upoznat sa situacijom u Partizanu.

- Tragedija je da je Partizan pao na te grane. Protiv Ludogoreca u Beogradu su se mučili sami sa sobom, nije se video osmeh, zadovoljstvo, pa je onda i Trajković napravio glupost. Sa deset igrača disali su na škrge. Igrači i stručni štab ulažu nadljudske napore da se motivišu. Znam kako je to, u Bakuu osam meseci nismo primili platu - završio je Pantić.

Pantić daje još jedan savet kolegi Nikoliću.
- Bitne su utakmice protiv Kopra i Čikure. Analiziranje dva prvenstvena meča gubljenje je vremena, jer je Nefči to odrađivao. Njima je plasman u Evropi sve i da nisu prošli Slovence, bila bi velika frka u klubu. Mislim i da je dobro što je Partizan domaćin u prvom meču.

Komentari / 0

Ostavite komentar