'Фудбалери', угледајте се на...

Годишњи буџет фудбалског клуба Партизан је око 13 милиона евра, док кроз рачун Црвене звезде прође десетак милиона. Кошаркаши оба клуба, такође, имају јаке плате, играчи зарађују по 15.000 евра месечно.

Фудбал 21.08.2014 | 08:30
'Фудбалери', угледајте се на...

Годишњи буџет фудбалског клуба Партизан је око 13 милиона евра, док кроз рачун Црвене звезде прође десетак милиона. Кошаркаши оба клуба, такође, имају јаке плате, играчи зарађују по 15.000 евра месечно. Странцима се даје и више. Кад на мобилном не добију СМС из банке да је легла уплата, диже се буна, штрајкује се, кука. Кажу, тешко се живи. Морамо да им верујемо, јер делују доста лоше док говоре о несташици у новчанику.

На терену делују још горе. Доносе срамоту и стид. Себи, Србији, нама који их пратимо. Почев од домаћег првенства у фудбалу, па до међународних утакмица, где полуаматери из Шамрока и њима слични представљају српски зид плача и реалности о који се наши „асови“ неретко разбијају, лагано, као картонске кутије.

Остаје да се снови о победама, успесима, радостима и пуним срцима навијача (не и хулигана) напишу на парчету папира и протуре кроз рупе напуклих зидина наших стадиона. Можда ће неко да их прочита и испуни, онако волшебно. Другачије, изгледа, не може.

Мада, можда и може. Како? Па, нека наши фудбалери потраже одговор од групе српских хероја - Велимира Стјепановића, Милице Мандић, Иване Шпановић, Татјане Јелаче, Зоране Аруновић, Иване Максимовић, Андрее Арсовић, Емира Бекрића... Има их још. Не носе статус звезда, а новац који добијају користе за припреме, тренинге, напредак. Не на бесна кола, сплавове, старлете. Труде се да по свему буду узор младима. Да праве резултате. И у томе су јако успешни. Рецепт није тајна. Понављачи могу да га препишу.

Коментари / 0

Оставите коментар