'Fudbaleri', ugledajte se na...

Godišnji budžet fudbalskog kluba Partizan je oko 13 miliona evra, dok kroz račun Crvene zvezde prođe desetak miliona. Košarkaši oba kluba, takođe, imaju jake plate, igrači zarađuju po 15.000 evra mesečno.

Fudbal 21.08.2014 | 08:30
'Fudbaleri', ugledajte se na...

Godišnji budžet fudbalskog kluba Partizan je oko 13 miliona evra, dok kroz račun Crvene zvezde prođe desetak miliona. Košarkaši oba kluba, takođe, imaju jake plate, igrači zarađuju po 15.000 evra mesečno. Strancima se daje i više. Kad na mobilnom ne dobiju SMS iz banke da je legla uplata, diže se buna, štrajkuje se, kuka. Kažu, teško se živi. Moramo da im verujemo, jer deluju dosta loše dok govore o nestašici u novčaniku.

Na terenu deluju još gore. Donose sramotu i stid. Sebi, Srbiji, nama koji ih pratimo. Počev od domaćeg prvenstva u fudbalu, pa do međunarodnih utakmica, gde poluamateri iz Šamroka i njima slični predstavljaju srpski zid plača i realnosti o koji se naši „asovi“ neretko razbijaju, lagano, kao kartonske kutije.

Ostaje da se snovi o pobedama, uspesima, radostima i punim srcima navijača (ne i huligana) napišu na parčetu papira i proture kroz rupe napuklih zidina naših stadiona. Možda će neko da ih pročita i ispuni, onako volšebno. Drugačije, izgleda, ne može.

Mada, možda i može. Kako? Pa, neka naši fudbaleri potraže odgovor od grupe srpskih heroja - Velimira Stjepanovića, Milice Mandić, Ivane Španović, Tatjane Jelače, Zorane Arunović, Ivane Maksimović, Andree Arsović, Emira Bekrića... Ima ih još. Ne nose status zvezda, a novac koji dobijaju koriste za pripreme, treninge, napredak. Ne na besna kola, splavove, starlete. Trude se da po svemu budu uzor mladima. Da prave rezultate. I u tome su jako uspešni. Recept nije tajna. Ponavljači mogu da ga prepišu.

Komentari / 0

Ostavite komentar