Идемо у ЛЕ, у инат свима, ето!

"Што су околности теже, ми смо јачи и одлучнији да уђемо у Лигу Европе", каже Марко Николић пред дуел са Нефчијем.

Фудбал 20.08.2014 | 16:45
Идемо у ЛЕ, у инат свима, ето!

Последњих дана закаснеле плате у Партизану биле су прва тема у новинама, али сада је време да се фокус врати на оно најбитније – на терен. Тренер Марко Николић уверен је да ће његови пулени успети да се издигну изнад ситуације и у двомечу са старим зналцима из Нефчија изборе јесен у Европи и запуше уста свим критичарима.
"У серији смо добрих разултата, рачунајући последњих 11 утакмица. Нисмо успели да се пласирамо у Лигу шампиона због гола у гостима. Пред нама је нови изазов и пласман у групну фазу Лиге Европе представљао би подвиг за Партизан с обзиром на то да последњих година једини представљамо нашу земљу на међународној сцени", почео је Николић на конференцији на конференцији за новинаре уочи првог сусрета са представником Азербејџана (четвртак, стадион Партизана у 20.15).

Сусрета који би црно-бели требало да дочекају "сити" пошто се очекује да ће запосленима у црно-белом клубу данас на рачуне лећи барем једна плата. Али, Николић тврди да тај детаљ неће бити пресудан за сутрашњи меч. Јер, играчима је нефудбалских ствари преко главе.
"Меч дочекујемо у доброј атмосфери… Не постоји више притисак. Довољно га је било на плећима ових момака и њихов задатак је само да одраде свој посао, да изађу на терен, играју фудбал и донесу добро Партизану ако је то могуће. А што су околности теже ми смо јачи и одлучнији да уђемо у Лигу Европе", уверава Николић, који каже да би био задовољан било којом победом без примљеног гола.

Нимало лак задатак. Јер, противник није наиван, без обзира на то што клубови из Азербејџана до недавно нису могли ни да се пореде са колегама из Србије.
"Нефчи је по физиономији сличан Лудогорецу. Имају четворицу офанзивних играча, који су брзи врло непријатни. По начину игре су слични Бугарима. Заслужују респецт због укупно 11 странаца доброг квалитета".

Међутим, стиче се утисак да ни Нефи није јак као што је био пре две сезоне када се са црно-белима одмерио у групној фази Лиге Европа (0:0 у Београду и 1:1 у Азербајџану). Додуше, ти мечеви остали су упамћени мање по игри, а више по нервози која их је окруживала и сукобима голмана Нефчија Саше Стаменковића са Александром Митровићем.
"Нема шансе да се тако нешто понови. Видео сам врло коректне изјаве голмана Стаменковића и ја сам сличне давао претходних дана. Биле су то неке страсти, али сада не сме да их буде и не очекујем варнице. Једино очекујем већу енергију са наших трибина", категоричан је шеф струке црно-белих.

Који ће, за разлику од сусета са Лудогорецом, овај пут моћи да рачуна и на новајлије Ненада Маринковића и Ивана Петровића, те сада потпуно спремне омладинске репрезентативце Андрију Живковића и Данила Пантића. Питање је, додуше, да ли ће и колику они минутажу добити јер су имали дуже паузе током припрема.

Лазар Ћирковић је тек стигао, Немања Којић се није опоравио од повреде па се његов повратак тренинзима очекује наредне недеље… Нажалост, мало је вероватно да ће све те силне ротације бити једине у Партизану овог лета.
"Тешко је поверовати да ћемо 1. септембар дочекати у истом саставу. Али, навикао сам на такве околности. То није добро. Нисам ја први тренер коме се то дешава. То је лоша рутина, нажалост правило, али и реалност српских клубова, који немају моћ да се одупру понудама из иностранства", навео је Николић мислећи на интересовање Лација за Војислава Станковића, Макабија из Хаифе за Николу Дринчића…

Подсетимо, Николић против Нефчија неће моћи да рачуна ни на повређеног Владимира Волкова, којег би на месту левог бека могли да замене пре свих Никола Гулан, али и Немања Петровић.

Коментари / 0

Оставите коментар