Idemo u LE, u inat svima, eto!

"Što su okolnosti teže, mi smo jači i odlučniji da uđemo u Ligu Evrope", kaže Marko Nikolić pred duel sa Nefčijem.

Fudbal 20.08.2014 | 16:45
Idemo u LE, u inat svima, eto!

Poslednjih dana zakasnele plate u Partizanu bile su prva tema u novinama, ali sada je vreme da se fokus vrati na ono najbitnije – na teren. Trener Marko Nikolić uveren je da će njegovi puleni uspeti da se izdignu iznad situacije i u dvomeču sa starim znalcima iz Nefčija izbore jesen u Evropi i zapuše usta svim kritičarima.
"U seriji smo dobrih razultata, računajući poslednjih 11 utakmica. Nismo uspeli da se plasiramo u Ligu šampiona zbog gola u gostima. Pred nama je novi izazov i plasman u grupnu fazu Lige Evrope predstavljao bi podvig za Partizan s obzirom na to da poslednjih godina jedini predstavljamo našu zemlju na međunarodnoj sceni", počeo je Nikolić na konferenciji na konferenciji za novinare uoči prvog susreta sa predstavnikom Azerbejdžana (četvrtak, stadion Partizana u 20.15).

Susreta koji bi crno-beli trebalo da dočekaju "siti" pošto se očekuje da će zaposlenima u crno-belom klubu danas na račune leći barem jedna plata. Ali, Nikolić tvrdi da taj detalj neće biti presudan za sutrašnji meč. Jer, igračima je nefudbalskih stvari preko glave.
"Meč dočekujemo u dobroj atmosferi… Ne postoji više pritisak. Dovoljno ga je bilo na plećima ovih momaka i njihov zadatak je samo da odrade svoj posao, da izađu na teren, igraju fudbal i donesu dobro Partizanu ako je to moguće. A što su okolnosti teže mi smo jači i odlučniji da uđemo u Ligu Evrope", uverava Nikolić, koji kaže da bi bio zadovoljan bilo kojom pobedom bez primljenog gola.

Nimalo lak zadatak. Jer, protivnik nije naivan, bez obzira na to što klubovi iz Azerbejdžana do nedavno nisu mogli ni da se porede sa kolegama iz Srbije.
"Nefči je po fizionomiji sličan Ludogorecu. Imaju četvoricu ofanzivnih igrača, koji su brzi vrlo neprijatni. Po načinu igre su slični Bugarima. Zaslužuju respect zbog ukupno 11 stranaca dobrog kvaliteta".

Međutim, stiče se utisak da ni Nefi nije jak kao što je bio pre dve sezone kada se sa crno-belima odmerio u grupnoj fazi Lige Evropa (0:0 u Beogradu i 1:1 u Azerbajdžanu). Doduše, ti mečevi ostali su upamćeni manje po igri, a više po nervozi koja ih je okruživala i sukobima golmana Nefčija Saše Stamenkovića sa Aleksandrom Mitrovićem.
"Nema šanse da se tako nešto ponovi. Video sam vrlo korektne izjave golmana Stamenkovića i ja sam slične davao prethodnih dana. Bile su to neke strasti, ali sada ne sme da ih bude i ne očekujem varnice. Jedino očekujem veću energiju sa naših tribina", kategoričan je šef struke crno-belih.

Koji će, za razliku od suseta sa Ludogorecom, ovaj put moći da računa i na novajlije Nenada Marinkovića i Ivana Petrovića, te sada potpuno spremne omladinske reprezentativce Andriju Živkovića i Danila Pantića. Pitanje je, doduše, da li će i koliku oni minutažu dobiti jer su imali duže pauze tokom priprema.

Lazar Ćirković je tek stigao, Nemanja Kojić se nije oporavio od povrede pa se njegov povratak treninzima očekuje naredne nedelje… Nažalost, malo je verovatno da će sve te silne rotacije biti jedine u Partizanu ovog leta.
"Teško je poverovati da ćemo 1. septembar dočekati u istom sastavu. Ali, navikao sam na takve okolnosti. To nije dobro. Nisam ja prvi trener kome se to dešava. To je loša rutina, nažalost pravilo, ali i realnost srpskih klubova, koji nemaju moć da se odupru ponudama iz inostranstva", naveo je Nikolić misleći na interesovanje Lacija za Vojislava Stankovića, Makabija iz Haife za Nikolu Drinčića…

Podsetimo, Nikolić protiv Nefčija neće moći da računa ni na povređenog Vladimira Volkova, kojeg bi na mestu levog beka mogli da zamene pre svih Nikola Gulan, ali i Nemanja Petrović.

Komentari / 0

Ostavite komentar