Сви би Настасића!

Пелегринијева порука да Србин неће играти у Манчестер Сити изазвала је буру у Серији А, пошто у реду за младог Србина стоје Јувентус, Наполи и Рома. Љајић у лошим односима с навијачима Роме.

Фудбал 20.08.2014 | 16:30
Сви би Настасића!

На Апенинском полуострву су убеђени: Матија Настасић се враћа у Серију А.

Питање је само у који ће клуб прећи бивши играч Фјорентине. Досад је главни претендент био Јувентус, али после изјава Пелегринија, менаџера Манчестер Ситија, за Матију се заинтересовао Наполи, али и Рома. Газета дело Спорт пише да је спортски директор Наполија Бигон већ припремио терен у Манчестеру и да је од Грађана добио одговор да српског репрезентативца могу да добију на позајмицу која би их коштала три милиона евра, а цена откупа за годину дана би износила 12 милиона евра. Тутоспорт пише да је Настасић и даље прва жеља Алегрија за појачање у дефанзивном реду и да је нови тренер Јувеа скептичан према ангажману Луизаа који има 33 године, будући да су у четврту деценију већ ушли Барзаљи и Кјелини. Међутим, торински лист наводи да је Настасић тајна жеља Роме и да спортски директор Валтер Сабатини већ дуже време плете мрежу за довођење Србина о којем има изузетно мишљење још из времена када је Матија носио дрес Телеоптика. Наравно, долазак Настасића у Рому је везан за судбину Бенатије.

Српски репрезентативац Адем Љајић је био хладно дочекан од узаврелих навијача Роме који су испунили до последњег места јужну трибину Олимпика на званичном представаљању Ђалоросих за нову сезону. Љајић је почео пријатељску утакмицу против Фенербахчеа од првог минута, али је био бледа сенка играча који је одушевио на претходној припремној утакмици у Бечу против Винера.

"Љајићу ништа није полазило за ногом", оценио је Коријере дело Спорт сврставши га, уз Кола и Ромањолија, међу најгоре на терену. "На неким утакмицама зна да наљути до коске Љајић и меч против Фенера је био један од њих. Недоречен, грешио је и најједноставније пасове и отварања. Када ће коначно стасати?", запитао се Коријере дело Спорт. Јучерашња бледа представа Љајића, као и затегнути односи са јужном трибином, јутрос су поново распламсали приче о одласку спрског фудбалера из Роме. Зачкољица се крије у чињеници да Рома не жели да пусти Љајића за мање од 14-15 милиона евра јер само та цифра гарантује да Ђалороси не оду у минус када је у питању посао Љајић, с обзриром на то да их је коштао 11 милиона евра, плус 20 одсто од будућег трансфера у неки други клуб Фјорентини. Досад се нико није ни приближио тој цифри, ни Атлетико Мадрид, ни Шалке, ни Борусија Дортмунд.

Италијански медији извештавају, на основу јучерашњег тренинга Лација пред прву званичну утакмицу у овој сезони у Купу Италије против Басана, да ће Филип Ђорђевић бити на терену од првог минута док ће најбољи стрелац свих времана на Мундијалима Миро Клозе, бити на клупи. Коријере дело Спорт пише да је српским центарфор својим залагањем и понашањем у потпуности освојио новог тренера Лација Стефана Пиолија и да ако буде наставио да тресе мреже као што је то чинио у припремном периоду и да буде на услузи тиму, што је његова одлична карактеристика, биће сигуран стартер и у првенству. Још сигурнији за своју позицију првотимца је Душан Баста који се у потпуности адаптирао на улогу класичног бека у формацији 4-3-3, иако су се појединци прибојавали да би српски фудбалер могао да има проблема будући да је играо у улози спољног везњака у формацији Удинезеа 3-5-2. Штавише, Баста је у свим анкетама оцењен као најбоље појачање Лација уз холандског репрезентативца Де Фраја.

Коментари / 0

Оставите коментар