Svi bi Nastasića!

Pelegrinijeva poruka da Srbin neće igrati u Mančester Siti izazvala je buru u Seriji A, pošto u redu za mladog Srbina stoje Juventus, Napoli i Roma. Ljajić u lošim odnosima s navijačima Rome.

Fudbal 20.08.2014 | 16:30
Svi bi Nastasića!

Na Apeninskom poluostrvu su ubeđeni: Matija Nastasić se vraća u Seriju A.

Pitanje je samo u koji će klub preći bivši igrač Fjorentine. Dosad je glavni pretendent bio Juventus, ali posle izjava Pelegrinija, menadžera Mančester Sitija, za Matiju se zainteresovao Napoli, ali i Roma. Gazeta delo Sport piše da je sportski direktor Napolija Bigon već pripremio teren u Mančesteru i da je od Građana dobio odgovor da srpskog reprezentativca mogu da dobiju na pozajmicu koja bi ih koštala tri miliona evra, a cena otkupa za godinu dana bi iznosila 12 miliona evra. Tutosport piše da je Nastasić i dalje prva želja Alegrija za pojačanje u defanzivnom redu i da je novi trener Juvea skeptičan prema angažmanu Luizaa koji ima 33 godine, budući da su u četvrtu deceniju već ušli Barzalji i Kjelini. Međutim, torinski list navodi da je Nastasić tajna želja Rome i da sportski direktor Valter Sabatini već duže vreme plete mrežu za dovođenje Srbina o kojem ima izuzetno mišljenje još iz vremena kada je Matija nosio dres Teleoptika. Naravno, dolazak Nastasića u Romu je vezan za sudbinu Benatije.

Srpski reprezentativac Adem Ljajić je bio hladno dočekan od uzavrelih navijača Rome koji su ispunili do poslednjeg mesta južnu tribinu Olimpika na zvaničnom predstavaljanju Đalorosih za novu sezonu. Ljajić je počeo prijateljsku utakmicu protiv Fenerbahčea od prvog minuta, ali je bio bleda senka igrača koji je oduševio na prethodnoj pripremnoj utakmici u Beču protiv Vinera.

"Ljajiću ništa nije polazilo za nogom", ocenio je Korijere delo Sport svrstavši ga, uz Kola i Romanjolija, među najgore na terenu. "Na nekim utakmicama zna da naljuti do koske Ljajić i meč protiv Fenera je bio jedan od njih. Nedorečen, grešio je i najjednostavnije pasove i otvaranja. Kada će konačno stasati?", zapitao se Korijere delo Sport. Jučerašnja bleda predstava Ljajića, kao i zategnuti odnosi sa južnom tribinom, jutros su ponovo rasplamsali priče o odlasku sprskog fudbalera iz Rome. Začkoljica se krije u činjenici da Roma ne želi da pusti Ljajića za manje od 14-15 miliona evra jer samo ta cifra garantuje da Đalorosi ne odu u minus kada je u pitanju posao Ljajić, s obzrirom na to da ih je koštao 11 miliona evra, plus 20 odsto od budućeg transfera u neki drugi klub Fjorentini. Dosad se niko nije ni približio toj cifri, ni Atletiko Madrid, ni Šalke, ni Borusija Dortmund.

Italijanski mediji izveštavaju, na osnovu jučerašnjeg treninga Lacija pred prvu zvaničnu utakmicu u ovoj sezoni u Kupu Italije protiv Basana, da će Filip Đorđević biti na terenu od prvog minuta dok će najbolji strelac svih vremana na Mundijalima Miro Kloze, biti na klupi. Korijere delo Sport piše da je srpskim centarfor svojim zalaganjem i ponašanjem u potpunosti osvojio novog trenera Lacija Stefana Piolija i da ako bude nastavio da trese mreže kao što je to činio u pripremnom periodu i da bude na usluzi timu, što je njegova odlična karakteristika, biće siguran starter i u prvenstvu. Još sigurniji za svoju poziciju prvotimca je Dušan Basta koji se u potpunosti adaptirao na ulogu klasičnog beka u formaciji 4-3-3, iako su se pojedinci pribojavali da bi srpski fudbaler mogao da ima problema budući da je igrao u ulozi spoljnog veznjaka u formaciji Udinezea 3-5-2. Štaviše, Basta je u svim anketama ocenjen kao najbolje pojačanje Lacija uz holandskog reprezentativca De Fraja.

Komentari / 0

Ostavite komentar