Супер куп: Реал - Атлетико 1:1!

Хамес Родригез првенцом у дресу Реала донео иницијалну предност домаћима, али је Раул Гарсија у 88. минуту погодио за 1:1 пред реванш шпанског Суперкупа на Висенте Калдерону.

Фудбал 20.08.2014 | 15:15
Супер куп: Реал - Атлетико 1:1!

Моћне мадридске машине још се нису загрејале, па је први меч шпанског Суперкупа подбацио у намери да страствене љубитеље фудбала остави без даха. Али, иако чаролије није било, узбуђења нису изостала. Нажалост по навијаче Реала оно последње обрадовало је Атлетико, који је упркос инфериорној улози већим делом меча извојевао повољан резултат пред реванш шпанског Суперкупа на Висенте Калдерону – 1:1.

Реал је, наиме, све време диктирао темпо игре, малтене се вртео око казненог простора Атлетика, али је први шут у оквир противничког гола упутио тек у 47. минуту када је Герет Бејл загрејао дланове Мигела Моје. Кристијано Роналдо није се видео, па је на полувремену, вероватно због повреде, место уступио Хамесу Родригезу.

Каснији улазак у игру Анхела Ди Марије, којег је управа Краљевског клуба већ отписала као бившег, размрдао је бели мадридски клуб. Публика на "Сантјаго Бернабеу" била је егзалтирана и овацијама поздрављала сваки добар потез Аргентинца, а таквих је било. Чинило се да Ди Марија игра из ината. Да игра да покаже да су се о њега огрешили.

Међутим, ловорике је покупио Родригез, 80 милиона евра вредно појачање из Монака, које ће за последицу вероватни имати баш одлазак Ди Марије. Гужву у шеснаестерцу Атлетика, колумбијски ас је претворио у вођство Реала првенцем у белом дресу Краљевског клуба.

Испоставило се, ипак, да иако је Атлетико остао без неколицине носиоца игре из прошле сезоне Јорганџије нису изгубиле оно најбоље у њима – ратнички дих који им је усадио Дијего Симеоне.

Додуше, помогла им је и успавана одбрана Реала, која ће по свему судећи и ове сезоне бити рак-рана првака Европе. Корнер са леве стране и лопта кроз дефанзивце Реала право на ногу Раула Гарсији, који је на само три метра од гола Икера Касиљаса остављен потпуно сам - 1:1.

Истина, ни навијачи Атлетика не могу да буду сасвим задовољни, јер је утицај новајлија Антоана Гризмана и Марија Манџукића био далеко мањи од оног којег су прижељкивали на црвено-белој страни Мадрида. Са друге стране, Хуанфран, Дијего Годин, Миранда и једини нови члан дефанзивне четврорке Гиљермо Сикера одиграли су малтене перфектан меча и показали да ни у наредној такмичарској години неће бити лако прокопати пут до мреже Атлетика.

Реал је, додуше, имао шанси. Тони Крос је волеј са петерца послао небу под под облаке, судија Хавијер Естрада вероватно је Краљевиће оштетио за пенал у судијској надокнади када је Марио Суарез играо руком у свом шеснаестерцу...

Ипак, јасно је да ни Реал ни Атлетико нису још достигли оптималну температуру... То нас тек чека.

Коментари / 0

Оставите коментар