Super kup: Real - Atletiko 1:1!

Hames Rodrigez prvencom u dresu Reala doneo inicijalnu prednost domaćima, ali je Raul Garsija u 88. minutu pogodio za 1:1 pred revanš španskog Superkupa na Visente Kalderonu.

Fudbal 20.08.2014 | 15:15
Super kup: Real - Atletiko 1:1!

Moćne madridske mašine još se nisu zagrejale, pa je prvi meč španskog Superkupa podbacio u nameri da strastvene ljubitelje fudbala ostavi bez daha. Ali, iako čarolije nije bilo, uzbuđenja nisu izostala. Nažalost po navijače Reala ono poslednje obradovalo je Atletiko, koji je uprkos inferiornoj ulozi većim delom meča izvojevao povoljan rezultat pred revanš španskog Superkupa na Visente Kalderonu – 1:1.

Real je, naime, sve vreme diktirao tempo igre, maltene se vrteo oko kaznenog prostora Atletika, ali je prvi šut u okvir protivničkog gola uputio tek u 47. minutu kada je Geret Bejl zagrejao dlanove Migela Moje. Kristijano Ronaldo nije se video, pa je na poluvremenu, verovatno zbog povrede, mesto ustupio Hamesu Rodrigezu.

Kasniji ulazak u igru Anhela Di Marije, kojeg je uprava Kraljevskog kluba već otpisala kao bivšeg, razmrdao je beli madridski klub. Publika na "Santjago Bernabeu" bila je egzaltirana i ovacijama pozdravljala svaki dobar potez Argentinca, a takvih je bilo. Činilo se da Di Marija igra iz inata. Da igra da pokaže da su se o njega ogrešili.

Međutim, lovorike je pokupio Rodrigez, 80 miliona evra vredno pojačanje iz Monaka, koje će za posledicu verovatni imati baš odlazak Di Marije. Gužvu u šesnaestercu Atletika, kolumbijski as je pretvorio u vođstvo Reala prvencem u belom dresu Kraljevskog kluba.

Ispostavilo se, ipak, da iako je Atletiko ostao bez nekolicine nosioca igre iz prošle sezone Jorgandžije nisu izgubile ono najbolje u njima – ratnički dih koji im je usadio Dijego Simeone.

Doduše, pomogla im je i uspavana odbrana Reala, koja će po svemu sudeći i ove sezone biti rak-rana prvaka Evrope. Korner sa leve strane i lopta kroz defanzivce Reala pravo na nogu Raula Garsiji, koji je na samo tri metra od gola Ikera Kasiljasa ostavljen potpuno sam - 1:1.

Istina, ni navijači Atletika ne mogu da budu sasvim zadovoljni, jer je uticaj novajlija Antoana Grizmana i Marija Mandžukića bio daleko manji od onog kojeg su priželjkivali na crveno-beloj strani Madrida. Sa druge strane, Huanfran, Dijego Godin, Miranda i jedini novi član defanzivne četvrorke Giljermo Sikera odigrali su maltene perfektan meča i pokazali da ni u narednoj takmičarskoj godini neće biti lako prokopati put do mreže Atletika.

Real je, doduše, imao šansi. Toni Kros je volej sa peterca poslao nebu pod pod oblake, sudija Havijer Estrada verovatno je Kraljeviće oštetio za penal u sudijskoj nadoknadi kada je Mario Suarez igrao rukom u svom šesnaestercu...

Ipak, jasno je da ni Real ni Atletiko nisu još dostigli optimalnu temperaturu... To nas tek čeka.

Komentari / 0

Ostavite komentar