Веслачко првенство афирмисаће Српску

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће предстојеће Балканско веслачко првенство у Вишеграду додатно афирмисати потенцијал, снагу и моћ Српске када је ријеч о таквој организацији.

Република Српска 20.08.2014 | 14:56
Веслачко првенство афирмисаће Српску

Првенство ће почети 5. септембра и током три дана трајања окупиће до 350 учесника из девет држава."Поносни смо што ће ово првенство бити одржано у Републици Српској. Наше је било да обезбиједимо логистику и увјерени смо да ће то бити једно од најбоље организованих првенстава тог типа", рекао је Додик данас новинарима у Требињу, након састанка са представницима Организационог одбора првенства. Додик је истакао да се на активностима за одржавање манифестације ради већ неколико мјесеци и да је било неопходно припремити стазу дужине два и по километра. 

"Изграђени су потребни објекти, урађене су стазе уз обалу за бициклисте и шетњу, што говори о новим садржајима које смо тамо урадили и то би требало да буде компактна цјелина, заједно са оним што имамо у Андрићграду", рекао је Додик и додао је у фази обезбјеђивање смјештаја за такмичаре.Потпредсједник Веслачког савеза Србије Зоран Јефтић рекао је да очекује успјешно одржавање манифестације, коју организују заједно са Веслачким савезом Републике Српске, те додао да Вишеград са својим ресурсима може да постане један од значајнијих европских веслачких центара у наредном периоду.

Генерални секретар Веслачког савеза Републике Српске Небојша Марковић захвалио је за подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику, истичући да је ово највећа манифестација која ће бити одржана у Српској. 

"Правимо најбољу дестинацију за веслање и ускоро ћемо имати свјетске и европске шампионе у тој дисциплини", додао је Марковић. Директор предузећа "Воде Српске" Драган Анђелић рекао је да ће ово предузеће, уз помоћ Министарства пољопривреде, шумарстве и водопривреде, Министарства породице, омладине и спорта, те Министарства трговине и туризма изградити у Вишеграду вишенамјенски објекат за сопствене потребе који ће ставити на располагање за овакве манифестације.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Маx

20.08.2014 13:01

Спашени смо! Хвала Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

20.08.2014 13:02

Обзиром на умијеће у превеславању, ето прилике Милораде да и ви са својом поставом узмете учешћа у овом такмичењу.На чело у шестосједу без кормилара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рубин

20.08.2014 13:04

Највећа афирмација Српске би била да црвена банда врати покрадено и да овом предсједнику буде више једном јасно да му је народ гладан.У свакој уређеној земљи народ посјећује спортске манифестације из разоноде а код нас се народу коме крче цријева не посјећује ништа.И колико пара сте и од овога "афирмативног посла"стрпали у своје џепове знаће се у октобру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нрсхо

20.08.2014 13:05

Само ти веслај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

20.08.2014 13:11

Превеслао си ти нас добро за ових 15 година. И развалио к'о беба звечку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сисај весла

20.08.2014 22:02

Ваљда цес од октобра сисат весла!

ОДГОВОРИТЕ