Veslačko prvenstvo afirmisaće Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će predstojeće Balkansko veslačko prvenstvo u Višegradu dodatno afirmisati potencijal, snagu i moć Srpske kada je riječ o takvoj organizaciji.

Republika Srpska 20.08.2014 | 14:56
Veslačko prvenstvo afirmisaće Srpsku

Prvenstvo će početi 5. septembra i tokom tri dana trajanja okupiće do 350 učesnika iz devet država."Ponosni smo što će ovo prvenstvo biti održano u Republici Srpskoj. Naše je bilo da obezbijedimo logistiku i uvjereni smo da će to biti jedno od najbolje organizovanih prvenstava tog tipa", rekao je Dodik danas novinarima u Trebinju, nakon sastanka sa predstavnicima Organizacionog odbora prvenstva. Dodik je istakao da se na aktivnostima za održavanje manifestacije radi već nekoliko mjeseci i da je bilo neophodno pripremiti stazu dužine dva i po kilometra. 

"Izgrađeni su potrebni objekti, urađene su staze uz obalu za bicikliste i šetnju, što govori o novim sadržajima koje smo tamo uradili i to bi trebalo da bude kompaktna cjelina, zajedno sa onim što imamo u Andrićgradu", rekao je Dodik i dodao je u fazi obezbjeđivanje smještaja za takmičare.Potpredsjednik Veslačkog saveza Srbije Zoran Jeftić rekao je da očekuje uspješno održavanje manifestacije, koju organizuju zajedno sa Veslačkim savezom Republike Srpske, te dodao da Višegrad sa svojim resursima može da postane jedan od značajnijih evropskih veslačkih centara u narednom periodu.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Republike Srpske Nebojša Marković zahvalio je za podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, ističući da je ovo najveća manifestacija koja će biti održana u Srpskoj. 

"Pravimo najbolju destinaciju za veslanje i uskoro ćemo imati svjetske i evropske šampione u toj disciplini", dodao je Marković. Direktor preduzeća "Vode Srpske" Dragan Anđelić rekao je da će ovo preduzeće, uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, šumarstve i vodoprivrede, Ministarstva porodice, omladine i sporta, te Ministarstva trgovine i turizma izgraditi u Višegradu višenamjenski objekat za sopstvene potrebe koji će staviti na raspolaganje za ovakve manifestacije.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Max

20.08.2014 13:01

Spašeni smo! Hvala Dodik.

ODGOVORITE
Name

Лија

20.08.2014 13:02

Обзиром на умијеће у превеславању, ето прилике Милораде да и ви са својом поставом узмете учешћа у овом такмичењу.На чело у шестосједу без кормилара.

ODGOVORITE
Name

Рубин

20.08.2014 13:04

Највећа афирмација Српске би била да црвена банда врати покрадено и да овом предсједнику буде више једном јасно да му је народ гладан.У свакој уређеној земљи народ посјећује спортске манифестације из разоноде а код нас се народу коме крче цријева не посјећује ништа.И колико пара сте и од овога "афирмативног посла"стрпали у своје џепове знаће се у октобру!

ODGOVORITE
Name

nrsho

20.08.2014 13:05

Samo ti veslaj

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

20.08.2014 13:11

Preveslao si ti nas dobro za ovih 15 godina. I razvalio k'o beba zvečku.

ODGOVORITE
Name

Sisaj vesla

20.08.2014 22:02

Valjda ces od oktobra sisat vesla!

ODGOVORITE