Шумахер ће остати трајни инвалид

Медицински експерт Ерик Риедерер је изјавио да ће бивши шампион Формуле 1, немачки возач Михаел Шумахер, остати инвалид до краја живота. Последица је то несреће коју је доживео 29. децембра прошле године на скијању, због које је био у коми до 16. јуна ове године.

Босна и Херцеговина 20.08.2014 | 15:46
Шумахер ће остати трајни инвалид

Након што се Шумахер пробудио из коме, многи експерти су рекли да његов опоравак неће бити онакав какав се очекивао. То је нажалост потврдио и специјалист неурологије Ерик Риедерер."Остаће инвалид до краја живота, биће зависан од других људи", јасан је био Риедерер.

Он је додао да је Шумахер доживео трајна оштећења те да ће бити велики успех ако буде могао сести без туђе помоћи за три месеца те управљати електричним колицима за шест месеци.

Међутим, рекао је да је Шумахерово буђење из коме веома позитивна ствар."То је невероватно позитивна порука када се неко пробуди из коме након годину дана. То је позитивно за њега и његову породицу, веома је важно", додао је Риедерер.Шумахеров бивши лекар Гери Хартстејн раније је упозорио да би Немац могао бити у "минимално свесном стању".

Његове речи потврђују и други експерти те тврде да један од десет пацијената, који проведу толико месеци у коми успеју да опораве све или већину менталних и физичких капацитета.Шумахерова менаџерица Сабин Кем је 16. јуна објавила саопштење у којем је навела да Немац није у коми и да је започео свој дуготрајни опоравак.Од тада је Шумахер премештен из болнице у Греноблу у рехабилитацијски центар у Лозани у Швајцарској, који је близу његовог породичног дома.

Шумахер је несрећу доживео на скијању у француском ски-ресорту Мерибел 29. децембра 2013. године.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

21.08.2014 09:46

Издржи Шуми, добио си ти много побједа па ћеш и ову.

ОДГОВОРИТЕ