Пред нама топли и сунчани дани

При крају календарског љета очекују се стабилније временске прилике, топли и суви дани, повремено са пљусковима и грмљавином слабијег интензитета за разлику од протеклих мјесеци, рекао је прогностичар Бранко Бијелић.

Република Српска 20.08.2014 | 16:20
Пред нама топли и сунчани дани

Бијелић је навео да прогноза Хидрометеоролошког завода указује да ће дневна температура до краја августа бити у граници просјека.Према његовим ријечима, пролазно наоблачење са пљусковима и грмљавином очекује се 29. и 30. августа.

У првој недјељи септембра просјечна дневна температура износиће од 24 до 27 степени Целзијусових, а падавине ће бити у граници просјека у сјеверним и западним дијеловима земље, а на југу и истоку и испод просјека за овај период.

"У другој недељи септембра очекују се падавине, које ће у неким деловима бити изнад просека, али ништа не указује да би оне могле изазвати поплаве. Очекује се од пет до 15 литара падавина по метру квадратном, а у планинским пределима и до 25 литара", рекао је Бијелић.

Он је додао да би са изузетком 15. и 16. септембра, када се очекују наоблачење и грмљавина, дани до 20. септембра, до када је прогноза прецизирана, требали бити суви и топли са просјечном температуром до 27 степени Целзијусових.

Коментари / 0

Оставите коментар