Pred nama topli i sunčani dani

Pri kraju kalendarskog ljeta očekuju se stabilnije vremenske prilike, topli i suvi dani, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom slabijeg intenziteta za razliku od proteklih mjeseci, rekao je prognostičar Branko Bijelić.

Republika Srpska 20.08.2014 | 16:20
Pred nama topli i sunčani dani

Bijelić je naveo da prognoza Hidrometeorološkog zavoda ukazuje da će dnevna temperatura do kraja avgusta biti u granici prosjeka.Prema njegovim riječima, prolazno naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom očekuje se 29. i 30. avgusta.

U prvoj nedjelji septembra prosječna dnevna temperatura iznosiće od 24 do 27 stepeni Celzijusovih, a padavine će biti u granici prosjeka u sjevernim i zapadnim dijelovima zemlje, a na jugu i istoku i ispod prosjeka za ovaj period.

"U drugoj nedelji septembra očekuju se padavine, koje će u nekim delovima biti iznad proseka, ali ništa ne ukazuje da bi one mogle izazvati poplave. Očekuje se od pet do 15 litara padavina po metru kvadratnom, a u planinskim predelima i do 25 litara", rekao je Bijelić.

On je dodao da bi sa izuzetkom 15. i 16. septembra, kada se očekuju naoblačenje i grmljavina, dani do 20. septembra, do kada je prognoza precizirana, trebali biti suvi i topli sa prosječnom temperaturom do 27 stepeni Celzijusovih.

Komentari / 0

Ostavite komentar