Управа Партизана обезбједила паре за плате! Одакле?!

Фудбалери Партизана у четвртак дочекују Нефчи у баражу за ЛЕ, али у среду чекају важнију вест. Лукач: Чека нас најтежи изазов у августу.

Фудбал 20.08.2014 | 11:30
Управа Партизана обезбједила паре за плате! Одакле?!

Нефчи стиже у Београд, а Партизану би баш легла победа за миран сан и реванш. Ипак, оно што би током среде, према обећању управе вицешампиона, требало да "легне" на рачуне запослених у Хумској 1 је део априлске плате.

Капитен Саша Илић и део играча дигли су глас у име свих који радне књижице имају у Партизану. Новац је обећан, али је то обећање висило на танким нитима, као и многа претходна. Ипак, у среду би сунце и буквално могло да озари људе у клубу. Дан после Преображења ово би могао да буде заиста симбол вере у боље дане.

Управа Партизана је, према сазнањима "Новости", до синоћ обезбедила 90 одсто укупних средстава које би требало да се уплате играчима, стручном штабу и осталим запосленима у Хумској 1. То значи да би усмени договор од прошле недеље био испоштован, пошто је тада обећање гласило: део заосталих зарада биће исплаћен 20. августа и 1. септембра.

Док се чудо не деси, а плата у Партизану је већ ушла у категорију чуда, фудбалери Партизана тренирају у свом "Земунелу". Шеф струке Марко Николић је успешно заобишао две домаће препреке (Вождовац и Раднички), а данас је избегао и београдску врућину, па је екипа уместо пре подне тренирала тек од 18 часова.

Један од стубова одбране црно-белих, голман Милан Лукач један је од најзаслужнијих што је Партизанова гол разлика у прва два кола 7:1. Бар овај њен други део...

- Дуго се Партизану није догодило да гостује у прва два кола Суперлиге. Знало се још на припремама шта је наш циљ. Стигли смо до две победе и сада нас чека најтежи изазов у августу. То је двомеч са Нефчијем из Азербејџана - каже Лукач.

Осим што је изазов, то је изгледа и утакмица од оних које се смештају у фасциклу "бити или не бити". Јер, од европске судбине Партизана сада зависи и судбина одлазеће управе, али и састава екипе.

- Још пре мечева са Лудогорецом екипа се носила са додатним теретом како мора да се пласира у следећу фазу квалификација за Лигу шампиона. То се није догодило и сада не желимо да упаднемо у исту замку. Знамо колико вреди и где је опасан Нефчи, али знамо колико може и Партизан. Надам се да ћемо успешно прескочити ту препореку и зато је важно да у четвртак увече имамо подршку навијача. Више је него очигледно колико су нас носили на реваншу против Бугара где нам је требао само гол више за велику радост - закључује Лукач.

Тренер Марко Николић већ се помирио са чињеницом да против Азера не може да рачуна на Владимира Волкова. У конкуренцији за састав су омладинци Живковић и Пантић, а право наступа и могућност да помогну тиму имају повратник Ненад Маринковић и новајлија Иван Петровић.

Коментари / 0

Оставите коментар