Uprava Partizana obezbjedila pare za plate! Odakle?!

Fudbaleri Partizana u četvrtak dočekuju Nefči u baražu za LE, ali u sredu čekaju važniju vest. Lukač: Čeka nas najteži izazov u avgustu.

Fudbal 20.08.2014 | 11:30
Uprava Partizana obezbjedila pare za plate! Odakle?!

Nefči stiže u Beograd, a Partizanu bi baš legla pobeda za miran san i revanš. Ipak, ono što bi tokom srede, prema obećanju uprave vicešampiona, trebalo da "legne" na račune zaposlenih u Humskoj 1 je deo aprilske plate.

Kapiten Saša Ilić i deo igrača digli su glas u ime svih koji radne knjižice imaju u Partizanu. Novac je obećan, ali je to obećanje visilo na tankim nitima, kao i mnoga prethodna. Ipak, u sredu bi sunce i bukvalno moglo da ozari ljude u klubu. Dan posle Preobraženja ovo bi mogao da bude zaista simbol vere u bolje dane.

Uprava Partizana je, prema saznanjima "Novosti", do sinoć obezbedila 90 odsto ukupnih sredstava koje bi trebalo da se uplate igračima, stručnom štabu i ostalim zaposlenima u Humskoj 1. To znači da bi usmeni dogovor od prošle nedelje bio ispoštovan, pošto je tada obećanje glasilo: deo zaostalih zarada biće isplaćen 20. avgusta i 1. septembra.

Dok se čudo ne desi, a plata u Partizanu je već ušla u kategoriju čuda, fudbaleri Partizana treniraju u svom "Zemunelu". Šef struke Marko Nikolić je uspešno zaobišao dve domaće prepreke (Voždovac i Radnički), a danas je izbegao i beogradsku vrućinu, pa je ekipa umesto pre podne trenirala tek od 18 časova.

Jedan od stubova odbrane crno-belih, golman Milan Lukač jedan je od najzaslužnijih što je Partizanova gol razlika u prva dva kola 7:1. Bar ovaj njen drugi deo...

- Dugo se Partizanu nije dogodilo da gostuje u prva dva kola Superlige. Znalo se još na pripremama šta je naš cilj. Stigli smo do dve pobede i sada nas čeka najteži izazov u avgustu. To je dvomeč sa Nefčijem iz Azerbejdžana - kaže Lukač.

Osim što je izazov, to je izgleda i utakmica od onih koje se smeštaju u fasciklu "biti ili ne biti". Jer, od evropske sudbine Partizana sada zavisi i sudbina odlazeće uprave, ali i sastava ekipe.

- Još pre mečeva sa Ludogorecom ekipa se nosila sa dodatnim teretom kako mora da se plasira u sledeću fazu kvalifikacija za Ligu šampiona. To se nije dogodilo i sada ne želimo da upadnemo u istu zamku. Znamo koliko vredi i gde je opasan Nefči, ali znamo koliko može i Partizan. Nadam se da ćemo uspešno preskočiti tu preporeku i zato je važno da u četvrtak uveče imamo podršku navijača. Više je nego očigledno koliko su nas nosili na revanšu protiv Bugara gde nam je trebao samo gol više za veliku radost - zaključuje Lukač.

Trener Marko Nikolić već se pomirio sa činjenicom da protiv Azera ne može da računa na Vladimira Volkova. U konkurenciji za sastav su omladinci Živković i Pantić, a pravo nastupa i mogućnost da pomognu timu imaju povratnik Nenad Marinković i novajlija Ivan Petrović.

Komentari / 0

Ostavite komentar