Петр Чех веома разочаран!

Португалски стручњак каже да је Петр Чех био разочаран његовом одлуком да шансу против Барнлија да Куртои. Мурињо се нада да Чех неће напустити клуб.

Фудбал 19.08.2014 | 23:00
Петр Чех веома разочаран!

Жозе Мурињо нада да ће Петр Чех остати у Челсију, упркос томе што је Тибо Куртоа бранио против Барнлија у првом колу Премијер лиге.

Куртоа (22) се овог лета вратио у Челси после трогодишње позајмице у Атлетико Мадриду и бранио је на утакмици против Барнлија, коју су "плавци" добили са 3:1.

"Надам се да Петр не жели да оде и надам се да нема понуде других клубова. Ако их има, надам се да ће их одбити", рекао је Мурињо, пренели су британски медији.

Чех (32) је први голман Челсија од доласка на Стамфорд Бриџ 2004. године из Рена. Освојио је три шампионске титуле с Челсијем и стајао је на голу у финалу Лиге шампиона и победи против Бајерна из Минхена 2012. године, као и годину дана касније у тријумфу у финалу Лиге Европа против Бенфике.

"Био бих задовољан када бих у мојој екипи имао два најбоља светска голмана", рекао је Морињо.

Челси је овог лета дозволио својим дугогодишњим играчима Франку Лампарду и Ешлију Колу да напусте Стамфорд Бриџ, пошто Мурињо жели да направи тим за будућност.

"Голман није играч кога мењате из утакмице у утакмицу. Морате да покажете стабилност, али ради се о наступима. Пре 10 година сам морао да донесем тешку одлуку, када је Карло Кудићини фантастично бранио за Челси. Ово је слична ситуација. Морамо да размишљамо о будућности клуба и одлучио сам да гол препустим Куртои", рекао је португалски тренер.

Мурињо је о измени на голу јуче обавестио Чеха.

"Петр је био разочаран, али фудбал је такав понекад. Играчи често могу бити незадовољни тренерима", рекао је Мурињо.

Коментари / 0

Оставите коментар