Нојер иде у музеј Мадам Тисо!

Голман репрезентације Немачке и Бајерна Мајер Нојер добиће своју воштану фигуру која ће бити изложена у музеју Мадам Тисо у Берлину.

Фудбал 19.08.2014 | 22:15
Нојер иде у музеј Мадам Тисо!

Нојер је добио ту част као члан националног тима који је освојио Светско првенство у Бразилу, пошто је био један од јунака Мундијала завршеног пре месец дана.

“Нојер је један од најпознатијих фудбалера и од Светског првенства наши посетиоци су тражили баш његову фигуру. Она ће бити представник целе репрезентације која је освојила Мундијал”, рекла је Сандра Шмалцрид, генерална менаџерка берлинског Мадам Тисо.

Нојер је за потребе израде воштане фигуре позирао члановима експертског тима који је стигао из Лондона, а поред узимања мера урађено је и 150 фотографија из свих углова. Очекује се да ће израда фигуре у Лондону трајати четири месеца, а потом ће бити изложена у Берлину. Трошкови израде фигуре требало би да буду око 200.000 евра.

Када његова воштана фигура буде откривена у Берлину, Нојер ће се наћи у добром друштву, пошто се у музеју Мадам Тисо већ налазе фигуре Оливера Кана, Месута Езила и Јиргена Клинсмана.

Коментари / 0

Оставите коментар