Nojer ide u muzej Madam Tiso!

Golman reprezentacije Nemačke i Bajerna Majer Nojer dobiće svoju voštanu figuru koja će biti izložena u muzeju Madam Tiso u Berlinu.

Fudbal 19.08.2014 | 22:15
Nojer ide u muzej Madam Tiso!

Nojer je dobio tu čast kao član nacionalnog tima koji je osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu, pošto je bio jedan od junaka Mundijala završenog pre mesec dana.

“Nojer je jedan od najpoznatijih fudbalera i od Svetskog prvenstva naši posetioci su tražili baš njegovu figuru. Ona će biti predstavnik cele reprezentacije koja je osvojila Mundijal”, rekla je Sandra Šmalcrid, generalna menadžerka berlinskog Madam Tiso.

Nojer je za potrebe izrade voštane figure pozirao članovima ekspertskog tima koji je stigao iz Londona, a pored uzimanja mera urađeno je i 150 fotografija iz svih uglova. Očekuje se da će izrada figure u Londonu trajati četiri meseca, a potom će biti izložena u Berlinu. Troškovi izrade figure trebalo bi da budu oko 200.000 evra.

Kada njegova voštana figura bude otkrivena u Berlinu, Nojer će se naći u dobrom društvu, pošto se u muzeju Madam Tiso već nalaze figure Olivera Kana, Mesuta Ezila i Jirgena Klinsmana.

Komentari / 0

Ostavite komentar