Ливерпул бира: Фалкао или Ето?

Нападач је неопходан Роџерсу, а видећемо да ли ће доћи скупља или јефтинија варијанта.

Фудбал 19.08.2014 | 16:17
Ливерпул бира: Фалкао или Ето?

Ливерпул је победом над Саутемптоном отворио сезону, али никога није убедио да има замену за Луиса Суареза. Брендан Роџерс има проблеме да надокнади одлазак Уругвајца и готово је извесно да ће до краја прелазног рока ангажовати још једног нападача. Два имена су у оптицају. Један је скупља и боља варијанта, други је јефтинија и ризичнија.

Највећа Роџерсова жеља је Радамел Фалкао. Острвски медији и даље пишу да постоји шанса да Ливерпул до краја прелазног рока доведе сјајног Колумбијца. И овога пута се као у недавном случају када се Реал интересовао за Фалкаа, помиње позајмица. Кнежевима би припало дванаест милиона евра за једногодишњу позајмицу, а Редси би на себе прихватили и обавезу да плаћају Фалкау плату од 250.000 евра недељно! У игри је и Јувентус који је такође почео преговоре око колумбијског аса...

Јефтинија и реалнија опција за Ливерпул је ипак Самуел Ето. Он је слободан играч, а најрадије би остао у Енглеској упркос позивима из Италије, Немачке и Холандије. Камерунац тражи дупло мању плату од Фалкаа. Помиње се сума од 100.000 фунти недељно (125.000 евра) што је далеко прихватљивије за Ливерпул. Поготово што је не мора да плаћа обештећење или позајмицу.

До затварања пијаце је остало још 12 дана, а Ливерпул и даље има довољно времена да покуша опцију са Фалкаом. Ако то не успе, онда је Ето реалност.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марко

19.08.2014 14:30

Ах тај Ливерпоол моја стара симпатија.Већ више од двадесет година нису прваци Енглеске.Али сада ту играју неки камерунци,чеси итд.Ја се сјећам Ливерпоола док су играли Јохн Бурнс,Петер Беардслy,Јан Русх итд.Сада је само новац у питању

ОДГОВОРИТЕ