Нинковић и Звезда: Ко ту у ствари жели договор?!

Док се лицитира о Нинковићевом повратку у Звезду, изгледа да је само неколицина његових саиграча радила на том питању. МОНДУ је речено да ће све остати како сада јесте...

Фудбал 19.08.2014 | 00:15
Нинковић и Звезда: Ко ту у ствари жели договор?!

Много се претходних дана причало о томе да би Милош Нинковић могао опет да заигра за црвено-беле, али из врха руководства српског шампиона, МОНДУ је речено да се то неће догодити.

Као главни разлог наведено је да су већ ангажовани играчи на централним позицијама у везном реду (Милош Босанчић и Даниел Аврамовски), као и да се доста очекује од Вукана Савићевића, тако да нема потребе за повратком играча који је и сам изјавио да се "заситио играња у Србији".

"Клуб поштује његову жељу да само тренира са нама", додао је наш извор.

По свему судећи, искусни везиста ће на "Маракани" остати до наредне зиме када ће опет покушати да пронађе инострани ангажман, а наводно је најближи одласку у Кину.

Најагилнији у намери да се Нинковић врати међу црвено-беле, по писању београдских медија, били су његови доскорашњи саиграчи. Нада да ће успети да га приволе да опет са њима дели свлачионицу појачана је када је Нејц Печник одлучио да потпише нови уговор, међутим, Нинковић је изгледа остао при свом ставу да је играње за Црвену звезду готова прича.

Због све извеснијег одласка Ненада Милијаша, код појединих се пробудила нада да би 29-годишњи везиста могао да прихвати позив да замени капитена, али велико је питање да ли би то било добро решење.

Милијаш је сјајно почео сезону, па би се од Нинковића очекивале партије на истом или макар сличном нивоу, а подсетимо да је он прошле сезоне, према сопственом признању, био испод свог реномеа. Уз то, морао би да погази дату реч, јер је био прилично јасан када је рекао да више не жели да игра по гостујућим "теренима" у Србији.

Повратак Нинковића би, такође, могао бити кобан и по најављено окретање црвено-белих "својој деци", пошто би из тима готово сигурно испао Вукан Савићевић, а тиме би се и умањила минутажа коју би повремено могао да добије неко од играча из омладинског погона.

Вероватно најјачи адут да Нинковић промени одлуку је атмосфера у тиму. Многи играчи су прошле сезоне апострофирали значај добрих вибрација у свлачионици црвено-белих, а јединство је касније истицано као главно оружје у походу на титулу. Нинковић је својим искуством значајно допринео томе. Уосталом, на томе су његови саиграчи и базирали припрему његовог повратка, али чини се да су на крају они били једини који су то искрено желели.

Да, ипак, не лицитирамо много... По информацијама које смо добили, Милош Нинковић неће поново заиграти у дресу Црвене звезде.

Коментари / 0

Оставите коментар