Ninković i Zvezda: Ko tu u stvari želi dogovor?!

Dok se licitira o Ninkovićevom povratku u Zvezdu, izgleda da je samo nekolicina njegovih saigrača radila na tom pitanju. MONDU je rečeno da će sve ostati kako sada jeste...

Fudbal 19.08.2014 | 00:15
Ninković i Zvezda: Ko tu u stvari želi dogovor?!

Mnogo se prethodnih dana pričalo o tome da bi Miloš Ninković mogao opet da zaigra za crveno-bele, ali iz vrha rukovodstva srpskog šampiona, MONDU je rečeno da se to neće dogoditi.

Kao glavni razlog navedeno je da su već angažovani igrači na centralnim pozicijama u veznom redu (Miloš Bosančić i Daniel Avramovski), kao i da se dosta očekuje od Vukana Savićevića, tako da nema potrebe za povratkom igrača koji je i sam izjavio da se "zasitio igranja u Srbiji".

"Klub poštuje njegovu želju da samo trenira sa nama", dodao je naš izvor.

Po svemu sudeći, iskusni vezista će na "Marakani" ostati do naredne zime kada će opet pokušati da pronađe inostrani angažman, a navodno je najbliži odlasku u Kinu.

Najagilniji u nameri da se Ninković vrati među crveno-bele, po pisanju beogradskih medija, bili su njegovi doskorašnji saigrači. Nada da će uspeti da ga privole da opet sa njima deli svlačionicu pojačana je kada je Nejc Pečnik odlučio da potpiše novi ugovor, međutim, Ninković je izgleda ostao pri svom stavu da je igranje za Crvenu zvezdu gotova priča.

Zbog sve izvesnijeg odlaska Nenada Milijaša, kod pojedinih se probudila nada da bi 29-godišnji vezista mogao da prihvati poziv da zameni kapitena, ali veliko je pitanje da li bi to bilo dobro rešenje.

Milijaš je sjajno počeo sezonu, pa bi se od Ninkovića očekivale partije na istom ili makar sličnom nivou, a podsetimo da je on prošle sezone, prema sopstvenom priznanju, bio ispod svog renomea. Uz to, morao bi da pogazi datu reč, jer je bio prilično jasan kada je rekao da više ne želi da igra po gostujućim "terenima" u Srbiji.

Povratak Ninkovića bi, takođe, mogao biti koban i po najavljeno okretanje crveno-belih "svojoj deci", pošto bi iz tima gotovo sigurno ispao Vukan Savićević, a time bi se i umanjila minutaža koju bi povremeno mogao da dobije neko od igrača iz omladinskog pogona.

Verovatno najjači adut da Ninković promeni odluku je atmosfera u timu. Mnogi igrači su prošle sezone apostrofirali značaj dobrih vibracija u svlačionici crveno-belih, a jedinstvo je kasnije isticano kao glavno oružje u pohodu na titulu. Ninković je svojim iskustvom značajno doprineo tome. Uostalom, na tome su njegovi saigrači i bazirali pripremu njegovog povratka, ali čini se da su na kraju oni bili jedini koji su to iskreno želeli.

Da, ipak, ne licitiramo mnogo... Po informacijama koje smo dobili, Miloš Ninković neće ponovo zaigrati u dresu Crvene zvezde.

Komentari / 0

Ostavite komentar