Марвајк није селектор Кореје због пореза!

Фудбалски савез Јужне Кореје саопштио је да су пропали преговори са холандским тренером и да ће наставити потрагу за новим селектором.

Фудбал 18.08.2014 | 23:00
Марвајк није селектор Кореје због пореза!

Јужнокорејски савез је неколико недеља преговарао са бившим селектором Холандије Бертом ван Марвијком, али су током викенда преговори окончани неуспешно.

Председник фудбалског савеза те земље Ли Јонг Со рекао је да су на Ван Марвијкову одлуку утицала питања о порезу и о томе колико би требало да проведе времена у Јужној Кореји.

"Осећам се лоше што су пропали преговори с Ван Марвијком. Нисмо имали много времена, па смо од њега захтевали да донесе одлуку у петак... Одлучио је да нас одбије. Питања о порезу на доходак и о боравку су биле две спорне тачке у преговорима", рекао је Ли.

Ван Марвијк је на Светском првенству 2010. године у Јужној Африци предводио Холандију до финала и био је први избор Јужне Кореје за селектора. Досадашњи селектор Хонг Мјунг Бо је у јулу поднео оставку, пошто је екипа освојила само бод у групној фази на Мундијалу у Бразилу.

"Били смо концентрисани само на преговоре с њим, али од сада ћемо контактирати и преговарати с већим бројем тренера у исто време - најмање двојицом или тројицом, а не само с једним. Од бројних квалитета које захтевамо од новог селектора је и то колико је страствен тренер за корејским фудбалом и колико ће бити посвећен унапређивању нашег фудбала", додао је Ли.

Јужнокорејки савез је у разматрање за селектора узео 17 домаћих и 30 страних тренера, пре него што је скратио списак на тројицу.

Савез жели што пре да ангажује селектора пошто репрезентација у септембру игра пријатељске утакмице против Венецуеле и Уругваја, а следећег јануара ће учествовати на Азијском купу у Аустралији.

Коментари / 0

Оставите коментар