Marvajk nije selektor Koreje zbog poreza!

Fudbalski savez Južne Koreje saopštio je da su propali pregovori sa holandskim trenerom i da će nastaviti potragu za novim selektorom.

Fudbal 18.08.2014 | 23:00
Marvajk nije selektor Koreje zbog poreza!

Južnokorejski savez je nekoliko nedelja pregovarao sa bivšim selektorom Holandije Bertom van Marvijkom, ali su tokom vikenda pregovori okončani neuspešno.

Predsednik fudbalskog saveza te zemlje Li Jong So rekao je da su na Van Marvijkovu odluku uticala pitanja o porezu i o tome koliko bi trebalo da provede vremena u Južnoj Koreji.

"Osećam se loše što su propali pregovori s Van Marvijkom. Nismo imali mnogo vremena, pa smo od njega zahtevali da donese odluku u petak... Odlučio je da nas odbije. Pitanja o porezu na dohodak i o boravku su bile dve sporne tačke u pregovorima", rekao je Li.

Van Marvijk je na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi predvodio Holandiju do finala i bio je prvi izbor Južne Koreje za selektora. Dosadašnji selektor Hong Mjung Bo je u julu podneo ostavku, pošto je ekipa osvojila samo bod u grupnoj fazi na Mundijalu u Brazilu.

"Bili smo koncentrisani samo na pregovore s njim, ali od sada ćemo kontaktirati i pregovarati s većim brojem trenera u isto vreme - najmanje dvojicom ili trojicom, a ne samo s jednim. Od brojnih kvaliteta koje zahtevamo od novog selektora je i to koliko je strastven trener za korejskim fudbalom i koliko će biti posvećen unapređivanju našeg fudbala", dodao je Li.

Južnokorejki savez je u razmatranje za selektora uzeo 17 domaćih i 30 stranih trenera, pre nego što je skratio spisak na trojicu.

Savez želi što pre da angažuje selektora pošto reprezentacija u septembru igra prijateljske utakmice protiv Venecuele i Urugvaja, a sledećeg januara će učestvovati na Azijskom kupu u Australiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar