Федекс се придружио Нолету и Рафи!

Трећи тенисер света, Швајцарац Роџер Федерер изборио је пласман на Завршни АТП турнир, 13. годину узастопно, после освајања шесте титуле у Синсинатију.

Тенис 18.08.2014 | 22:30
Федекс се придружио Нолету и Рафи!

Федерер се тако прикључио Новаку Ђоковићу и Рафаелу Надалу који су се раније пласирали на Завршни АТП турнир, који ће се одржати од 9. до 16. новембра у Лондону.

Освајач 17 гренд слем трофеја ће у Лондону покушати да освоји седму титулу на Завршном турниру и најуспешнији је тенисер тог такмичења.

"Пласман на Завршни турнир је био један од великих циљева на почетку сезоне. Част је бити медју осам најбољих на крају сезоне. Леп је осећај добити шансу да се бориш за престижни трофеј на крају сезоне. Од 2002. учествујем на том турниру, надам се да ћу за крај сачувати свој најбољи тенис", рекао је Федерер.

Федерер је шести пут у каријери освојио турнир у Синсинатију, пошто је у финалу победио Шпанца Давида Ферера са 6:3, 1:6, 6:2.

Он је постао први тенисер који је остварио 300 победа на турнирима из Мастерс серије 1.000 и трећи који је освојио 80 турнира.

Коментари / 0

Оставите коментар