Fedeks se pridružio Noletu i Rafi!

Treći teniser sveta, Švajcarac Rodžer Federer izborio je plasman na Završni ATP turnir, 13. godinu uzastopno, posle osvajanja šeste titule u Sinsinatiju.

Tenis 18.08.2014 | 22:30
Fedeks se pridružio Noletu i Rafi!

Federer se tako priključio Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu koji su se ranije plasirali na Završni ATP turnir, koji će se održati od 9. do 16. novembra u Londonu.

Osvajač 17 grend slem trofeja će u Londonu pokušati da osvoji sedmu titulu na Završnom turniru i najuspešniji je teniser tog takmičenja.

"Plasman na Završni turnir je bio jedan od velikih ciljeva na početku sezone. Čast je biti medju osam najboljih na kraju sezone. Lep je osećaj dobiti šansu da se boriš za prestižni trofej na kraju sezone. Od 2002. učestvujem na tom turniru, nadam se da ću za kraj sačuvati svoj najbolji tenis", rekao je Federer.

Federer je šesti put u karijeri osvojio turnir u Sinsinatiju, pošto je u finalu pobedio Španca Davida Ferera sa 6:3, 1:6, 6:2.

On je postao prvi teniser koji je ostvario 300 pobeda na turnirima iz Masters serije 1.000 i treći koji je osvojio 80 turnira.

Komentari / 0

Ostavite komentar