Беспарица тјера на очајничке потезе!

Општа беспарица у Српској многе је натјерала да спас потраже у покушајима да остваре право на инвалидску пензију.

Република Српска 19.08.2014 | 13:58
Беспарица тјера на очајничке потезе!

Фонд ПиО након што је критикован да је превелик број инвалидских пензија у Српској очигледно је пооштрио правила.

Тако услове не могу да испуне очигледни инвалиди. У Фонду увјеравају да се све ради по Закону!

Љубомир Срдић из Бањалуке три пута узалудно покушава да му буде одобрена инвалидска пензија. Три пута га љекарске комисије одбијају. Он сматра без основа.

Љубомир је на пробоју Коридора остао без једног, а на друго око види једва. Данас живи од инвалиднине. Тврди да није способан за рад и тражи инвалидску пензију.

Осамдесетпостотни је ратни војни инвалид.

„Ока немам, на друго не видим готово ништа. Токар сам по занимању, а за то треба савршен вид. Три пута ме одбијају кажу да лијечење није готово и да нисам неспособан за рад“, прича за БН ТВ овај ратни-војни инвалид из Бањалуке.

Комисије су утврдиле да код Љубомира не постоји инвалидитет довољан за одобравање инвалидске пензије. У Фонду ПиО Српске кажу да је у конкретном случају све урађено по Законским прописима.

Љубомир Срдић није у потпуности неспособан за било какав рад, а случајева попут његовог на адресу Фонда стиже на хиљаде, појашњавају у Фонду пензијско- инвалидског осигурања.

Љубомир Срдић не слаже се са оцјеном Фонда. Тврди нико и неће да га запосли јер је инвалид.

Фонд ПиО Српске у посљедњих неколико година критикован је због огромног процента инвалидских пензија, које су се поготово по мањим филијалама дијелиле шаком и капом посљедњих десетак година. Те подијеле нико није још испитао и за њих нико још није одговарао.

Сада се у Фонду хвале како су тај проценат смањили. Оно што је једино сигурно. Стање у Српској је такво да многима не преостаје ништа друго осим настојања да докажу инвалидитет и остваре право на инвалидску пензију.

А новца очигледно за све нема.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

правда

19.08.2014 12:32

Како је дрзава корумпирана тако је и пио корумпиран

ОДГОВОРИТЕ
Name

драже

22.10.2014 19:48

Биће боље када не буду радиле везе и коверте!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

логика

20.11.2014 15:59

ПИО опет уштедио.Ево како.од почетка непотребног затезања па до престанка опструкције доноси повољно рјешење, а могли су одма исту ствар завршити.Но за то време осигураник је у минусу а остали у плусу.

ОДГОВОРИТЕ