Besparica tjera na očajničke poteze!

Opšta besparica u Srpskoj mnoge je natjerala da spas potraže u pokušajima da ostvare pravo na invalidsku penziju.

Republika Srpska 19.08.2014 | 13:58
Besparica tjera na očajničke poteze!

Fond PiO nakon što je kritikovan da je prevelik broj invalidskih penzija u Srpskoj očigledno je pooštrio pravila.

Tako uslove ne mogu da ispune očigledni invalidi. U Fondu uvjeravaju da se sve radi po Zakonu!

Ljubomir Srdić iz Banjaluke tri puta uzaludno pokušava da mu bude odobrena invalidska penzija. Tri puta ga ljekarske komisije odbijaju. On smatra bez osnova.

Ljubomir je na proboju Koridora ostao bez jednog, a na drugo oko vidi jedva. Danas živi od invalidnine. Tvrdi da nije sposoban za rad i traži invalidsku penziju.

Osamdesetpostotni je ratni vojni invalid.

„Oka nemam, na drugo ne vidim gotovo ništa. Tokar sam po zanimanju, a za to treba savršen vid. Tri puta me odbijaju kažu da liječenje nije gotovo i da nisam nesposoban za rad“, priča za BN TV ovaj ratni-vojni invalid iz Banjaluke.

Komisije su utvrdile da kod Ljubomira ne postoji invaliditet dovoljan za odobravanje invalidske penzije. U Fondu PiO Srpske kažu da je u konkretnom slučaju sve urađeno po Zakonskim propisima.

Ljubomir Srdić nije u potpunosti nesposoban za bilo kakav rad, a slučajeva poput njegovog na adresu Fonda stiže na hiljade, pojašnjavaju u Fondu penzijsko- invalidskog osiguranja.

Ljubomir Srdić ne slaže se sa ocjenom Fonda. Tvrdi niko i neće da ga zaposli jer je invalid.

Fond PiO Srpske u posljednjih nekoliko godina kritikovan je zbog ogromnog procenta invalidskih penzija, koje su se pogotovo po manjim filijalama dijelile šakom i kapom posljednjih desetak godina. Te podijele niko nije još ispitao i za njih niko još nije odgovarao.

Sada se u Fondu hvale kako su taj procenat smanjili. Ono što je jedino sigurno. Stanje u Srpskoj je takvo da mnogima ne preostaje ništa drugo osim nastojanja da dokažu invaliditet i ostvare pravo na invalidsku penziju.

A novca očigledno za sve nema.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pravda

19.08.2014 12:32

Kako je drzava korumpirana tako je i pio korumpiran

ODGOVORITE
Name

draže

22.10.2014 19:48

Biće bolje kada ne budu radile veze i koverte!!!

ODGOVORITE
Name

logika

20.11.2014 15:59

PIO opet uštedio.Evo kako.od početka nepotrebnog zatezanja pa do prestanka opstrukcije donosi povoljno rješenje, a mogli su odma istu stvar završiti.No za to vreme osiguranik je u minusu a ostali u plusu.

ODGOVORITE