Милијаш стигао Пижона, престигао Пиксија!

Звездин капитен вероватно неће успети да постане најбољи стрелац у историји Суперлиге уколико не постигне хет-трик у опроштајном мечу против Војводине.

Фудбал 18.08.2014 | 18:45
Милијаш стигао Пижона, престигао Пиксија!

Ненад Милијаш се баш потрудио да га навијачи Звезде, али и српски фудбал добро упамте. Звездин бомбардер се од Маракане опростио голчином против Јагодине која му је донела и напредак на листама најбољих стрелаца, како Звезде, тако и Суперлиге.

Милијашу је гол против Јагодине био његов 54. у шампионату Србије чиме се изједначио на трећем месту вечне листе са некадашњим саиграчем Драганом Мрђом. Испред њих двојице су лидер Андрија Калуђеровић који је током каријере постигао 57 погодака у Суперлиги Србије, као и Ламин Дијара који на голгетерском салду има 56 успешних хитаца у првенству Србије.

С обзиром да се Милијаш од Звезде и Суперлиге опрашта у наредном колу против Војводине тешко да ће успети да избије на чело листе. Трансфер у Манису му је онемогућио да постане најбољи стрелац у историји Суперлиге. Једино у случају да на Карађорђу постигне хет-трик чиме би се изједначио са Калуђеровићем.

Такође, Милијаш је поправио свој учинак и у клупским алманасима. Звездин капитен је стигао до 66. гола у званичним мечевима у дресу Црвене звезде чиме је постао 16. најбољи стрелац у истиорији клуба. Престигао је Драгана Стојковића Пиксија и изједначио се са Владимиром Петровићем Пижоном.

Питање је када ће Звезда опет имати играча са оваквим бројкама...

Топ 20 стрелаца у историји Црвене звезде

Боривоје Костић - 230 голова
Драган Џајић - 155
Душан Савић - 149
Зоран Филиповић - 138
Коста Томашевић - 137
Војин Лазаревић - 134
Дарко Панчев - 116
Рајко Митић - 109
Михајло Пјановић - 92
Антон Рудински - 79
Стеван Остојић - 75
Станислав Караси - 71
Никола Жигић - 71
Иван Топлак - 70
Тодор Живановић - 67
Ненад Милијаш - 66
Владимир Петровић - 66
Драган Стојковић - 65
Милко Ђуровски - 65
Милос Шестић - 62

Коментари / 0

Оставите коментар