Milijaš stigao Pižona, prestigao Piksija!

Zvezdin kapiten verovatno neće uspeti da postane najbolji strelac u istoriji Superlige ukoliko ne postigne het-trik u oproštajnom meču protiv Vojvodine.

Fudbal 18.08.2014 | 18:45
Milijaš stigao Pižona, prestigao Piksija!

Nenad Milijaš se baš potrudio da ga navijači Zvezde, ali i srpski fudbal dobro upamte. Zvezdin bombarder se od Marakane oprostio golčinom protiv Jagodine koja mu je donela i napredak na listama najboljih strelaca, kako Zvezde, tako i Superlige.

Milijašu je gol protiv Jagodine bio njegov 54. u šampionatu Srbije čime se izjednačio na trećem mestu večne liste sa nekadašnjim saigračem Draganom Mrđom. Ispred njih dvojice su lider Andrija Kaluđerović koji je tokom karijere postigao 57 pogodaka u Superligi Srbije, kao i Lamin Dijara koji na golgeterskom saldu ima 56 uspešnih hitaca u prvenstvu Srbije.

S obzirom da se Milijaš od Zvezde i Superlige oprašta u narednom kolu protiv Vojvodine teško da će uspeti da izbije na čelo liste. Transfer u Manisu mu je onemogućio da postane najbolji strelac u istoriji Superlige. Jedino u slučaju da na Karađorđu postigne het-trik čime bi se izjednačio sa Kaluđerovićem.

Takođe, Milijaš je popravio svoj učinak i u klupskim almanasima. Zvezdin kapiten je stigao do 66. gola u zvaničnim mečevima u dresu Crvene zvezde čime je postao 16. najbolji strelac u istioriji kluba. Prestigao je Dragana Stojkovića Piksija i izjednačio se sa Vladimirom Petrovićem Pižonom.

Pitanje je kada će Zvezda opet imati igrača sa ovakvim brojkama...

Top 20 strelaca u istoriji Crvene zvezde

Borivoje Kostić - 230 golova
Dragan Džajić - 155
Dušan Savić - 149
Zoran Filipović - 138
Kosta Tomašević - 137
Vojin Lazarević - 134
Darko Pančev - 116
Rajko Mitić - 109
Mihajlo Pjanović - 92
Anton Rudinski - 79
Stevan Ostojić - 75
Stanislav Karasi - 71
Nikola Žigić - 71
Ivan Toplak - 70
Todor Živanović - 67
Nenad Milijaš - 66
Vladimir Petrović - 66
Dragan Stojković - 65
Milko Đurovski - 65
Milos Šestić - 62

Komentari / 0

Ostavite komentar