Арсенал спојио Чилеанце: Санчес-Варгас!

Договор са Наполијем је постигнут синоћ, а чилеански нападач долази на једногодишњу позајмицу.

Фудбал 18.08.2014 | 16:19
Арсенал спојио Чилеанце: Санчес-Варгас!

Арсенал је добио још једно одлично појачање! Последње информације из Чилеа и Италије гласе да су Тобџије постигле договор са Наполијем о довођењу Едуарда Варгаса! Арсен Венгер је тако успео да упари тандем из репрезентације Чилеа који је блистао на претходном Мундијалу. Варгас ће играти са земљаком Алексисом Санчесом.

Варгас се поверио пријатељима да иде у Арсенал, а његова породица је већ почела да тражи кућу у Лондону. Арсенал и Валенсија су претходних дана водили рат за довођење чилеанског нападача, а на крају је изгледа победио Арсен Венгер. Чилеанац ће у Арсенал доћи на једногодишњу позајмицу с правом откупа, а није познато колико ће лондонски клуб платити Наполитанцима за то. Спекулише се да откупна клаузула износи око 10 милиона евра.

Каријера Едуарда Варгаса је препуна успона и падова, али чини се да је Арсенал направио одличан посао и да су се Наполитанци олако одрекли 24-годишњег нападача. Варгас је члан Наполија постао пре две и по године када је као један од највећих талената јужноамеричког фудбала плаћен 15 милиона евра. Те године је у конкуренцији за најбољег играча Јужне Америке био други, иза Нејмара. Наполи је тада престигао Милан, Арсенал, Интер, Челси, Манчестер Сити, Зенит и још неке клубове који су желели младог нападача.

Ипак, доласком у Напуљ је кренуо и стрмоглави пад талентованог голгетера. Није добијао минутажу, а на први гол у дресу Наполија је чекао девет месеци када је постигао хет-трик у Лиги Европе проптив АЕК. После годину дана је позајмљен бразилском Гремију где се опет вратио у форму и пружао одличне партије. Годину дана касније, Наполи га је опет позајмио, али овога пута Валенсији где је такође пружао добре партије.

После одличних игара на претходном Мундијалу, цена му је опет скочила, али тренер Наполија, Рафа Бенитез, није желео да га задржи. Венгеру се тако остварила жеља да добије фудбалера којег је желео још пре неколико година.

Долазак Варгаса у Лондон се очекује данас, а званична промоција би требало да буде одржана у среду.

Коментари / 0

Оставите коментар