Arsenal spojio Čileance: Sančes-Vargas!

Dogovor sa Napolijem je postignut sinoć, a čileanski napadač dolazi na jednogodišnju pozajmicu.

Fudbal 18.08.2014 | 16:19
Arsenal spojio Čileance: Sančes-Vargas!

Arsenal je dobio još jedno odlično pojačanje! Poslednje informacije iz Čilea i Italije glase da su Tobdžije postigle dogovor sa Napolijem o dovođenju Eduarda Vargasa! Arsen Venger je tako uspeo da upari tandem iz reprezentacije Čilea koji je blistao na prethodnom Mundijalu. Vargas će igrati sa zemljakom Aleksisom Sančesom.

Vargas se poverio prijateljima da ide u Arsenal, a njegova porodica je već počela da traži kuću u Londonu. Arsenal i Valensija su prethodnih dana vodili rat za dovođenje čileanskog napadača, a na kraju je izgleda pobedio Arsen Venger. Čileanac će u Arsenal doći na jednogodišnju pozajmicu s pravom otkupa, a nije poznato koliko će londonski klub platiti Napolitancima za to. Spekuliše se da otkupna klauzula iznosi oko 10 miliona evra.

Karijera Eduarda Vargasa je prepuna uspona i padova, ali čini se da je Arsenal napravio odličan posao i da su se Napolitanci olako odrekli 24-godišnjeg napadača. Vargas je član Napolija postao pre dve i po godine kada je kao jedan od najvećih talenata južnoameričkog fudbala plaćen 15 miliona evra. Te godine je u konkurenciji za najboljeg igrača Južne Amerike bio drugi, iza Nejmara. Napoli je tada prestigao Milan, Arsenal, Inter, Čelsi, Mančester Siti, Zenit i još neke klubove koji su želeli mladog napadača.

Ipak, dolaskom u Napulj je krenuo i strmoglavi pad talentovanog golgetera. Nije dobijao minutažu, a na prvi gol u dresu Napolija je čekao devet meseci kada je postigao het-trik u Ligi Evrope proptiv AEK. Posle godinu dana je pozajmljen brazilskom Gremiju gde se opet vratio u formu i pružao odlične partije. Godinu dana kasnije, Napoli ga je opet pozajmio, ali ovoga puta Valensiji gde je takođe pružao dobre partije.

Posle odličnih igara na prethodnom Mundijalu, cena mu je opet skočila, ali trener Napolija, Rafa Benitez, nije želeo da ga zadrži. Vengeru se tako ostvarila želja da dobije fudbalera kojeg je želeo još pre nekoliko godina.

Dolazak Vargasa u London se očekuje danas, a zvanična promocija bi trebalo da bude održana u sredu.

Komentari / 0

Ostavite komentar